GrowByShare influencer reklam ajansı olarak Türkiye genelinde sunduğumuz hizmetlerimiz ile Instagram, Facebook veya Youtube gibi çeşitli dijital mecralarda aradığınız influencerları bulabilirsiniz. İsterseniz yazımıza başlamadan influencer kelimesinin ne anlama geldiğine bakalım. Influencer kelimesini basitçe anlatmak gerekirse, sosyal medya platformlarında büyük başarı yakalamış ve takipçileri üzerinde büyük etkisi olan ve bu etkiyi veya etkileşimi nasıl kullanacağını iyi bilen kişiler olarak anlatabiliriz.

Influencerlar bir veya birçok çeşitli sosyal medya mecrasında hesaplarını, kanallarını tanıdığımız belli bir alana, tutkuya kendilerini adamış kişilerdir. Kendilerini adadıkları konu her şey olabilir. Örneğin; yemek, kozmetik, spor, araba, seyahat, teknoloji, oyun gibi birçok konu olabilir hatta meslekleri bile olabilir. Influencerlar ilgilendikleri konu hakkında deneyimli ve uzmanlardır. Sosyal medya mecralındaki takipçileri için rol model olarak görülürler. Tavsiyeleri, fikirleri takipçileri tarafından çok önemlidir ve ciddiye alınır bu nedenle satın alma kararlarını büyük ölçüde etkiler. Bu özellikleri ile influencerlar markaların, şirketlerin ilgisini kendilerine yöneltir. Tüm Türkiye de sağladığımız influencer ajans hizmetleri ile sosyal medya fenomenleriyle çalışma fırsatı yakalayabilir, sosyal medya fenomenlerinin etkisini ürünlerinizi pazarlamanız ve markanızı tanıtmak için doğru hazırlanmış kampanyalar ile kullanabilirsiniz.

Influencer Reklam Ajansı Hedefleri

  • Marka bilinirliği: Bir marka için marka bilinirliği odaklanılması gereken en önemli influencer reklam hedeflerinden biridir. Marka bilinirliği arttıkça marka değerlenir. İnsanlar markanızı duydukça, gördükçe ve tanımaya başladıkça müşteriniz haline gelecektir. Bir fenomen size markanız için özenle hazırlanmış içerikler, paylaşımlar, takipçiler, etkileşim ve müşteriler kazandıracaktır. Yüksek etkileşim kazanmak için hashtag çalışmaları yürütecektir. Bu yüzden bir fenomen bir isimle anlaşmadan önce fenomenin etkisini ve hedef kitlesini bilmek gerekir. Ajanslar fenomenleri ve özelliklerini iyi bilir ayrıca size, markanıza uygun olup olmadığını belirleyecek kapsamlı raporlara sahiptir.
  • İnternet Sitenizin Ziyaret Sayısını Arttırmak: Influencer ajansının bir diğer önemli hedefi internet sitenizin ziyaret sayısını yükseltmektir. İnternet sitenize ziyaretçi çekebilmek için ilgi çekici içerikler gerekir bu içerikleri ajanslar ve fenomenler en yaratıcı şekilde hazırlayıp, hedef kilenin en yüksek düzeyde ilgisini çekebilmek için belirlenen en doğru zamanda özenle hazırlanan bu içerikleri fenomen ismin hesabında ya da hesaplarında paylaşım olarak hedef kitleye sunulur.
  • Ürünleri Satma ve Potansiyel Müşteri Yaratma: Tüm pazarlama çalışmalarının ana hedefi olan satış yapma, satışları arttırma ve potansiyel müşteri yaratma amacı influencer ajanslarının da hedeflerinden biridir. Influencer pazarlama hedefiniz satışları arttırmaksa, sadece ürün yorumlarına, incelemelerine ve beğeni sayısına odaklanıp bunlara güvenmek pek faydalı olmaz. Satışlarınızı arttırmak için ajans ve fenomen ile birlikte hazırlanan size satış olarak geri dönmesi beklenen stratejiler oluşturulması ve bu stratejilere odaklanılması gerekir. Geçmişte yarattıkları kampanyalar ile ajanslar ürün satma ve potansiyel müşteri yaratma konusunda tecrübelidir. Ajanslar oluşturdukları detaylı raporlar ile başarıya çok daha kolay yoldan ulaşabilir.
  • Yüksek Oranda Takipçi ve Etkileşim: Önceki maddelerimizde bahsettiğimiz marka bilinirliğini arttırmaya yönelik hedef ile sosyal medya hesaplarınızda belli bir takipçi artışı görülebilir. Ancak takipçi sayınız ne olursa olsun, hiçbir zaman yeterli değildir ve takipçi sayısını arttırmak istersiniz. Daha fazla takipçi kazanmak için, Takipçilerinizle güçlü bir iletişim bağı kurmanız gerekir, marka bilinirliği ve takipçi sayısını arttırmaya yönelik hedefler birbirlerini tamamlar ve ajanslar bu sorumlulukların doğru planlanması, yapılması görevini üstlenir.
  • İtibar Arttırılması ve İmaj Güçlendirilmesi: Olması gereken gibi her marka sadık müşterileri ve potansiyel müşterileri ile arasında iyi bir itibar kazanmak ve imajını olabildiğince güçlendirmek ister. Bunu yapmanın en iyi kolay ve yolu bir influencer reklam ajansı aracığı ile influencerla ortak kampanyalar yürütmektir. Influencerlar kampanyanızın hedefi itibar kazanmak ve imaj güçlendirmek ise hedef kitlenizi özel hissettirerek, onlarla olan bağınızı güçlendirmelisiniz ve böylece iyi bir itibar kazanma yolunda önemli bir adım atmış olursunuz. Müşteriler ekranlarda gördükleri sevdikleri kişiler olan influencerlara güvenirler. Şirketlerin ve markaların, hedef kitlesinin güvenini kazanması çok önemlidir. Ajanslar ve influencerlar ile ortak hazırlanıp, uygulanan kampanyalar ile şirketiniz, markanız için sadık müşteriler kazanırsınız ve itibarınızı arttırırsınız. Bu yüzden birlikte iş birliği yapmaya karar vereceğiniz fenomen ismi belirlemeden önce çok kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Sonuçta birlikte çalışacağınız olan kişi markanızı temsil edecek ve markanızın itibarı çalışmaya karar vereceğiniz isim ile bağlantılı olacak. Bu yüzden bir ajans ile çalışmak sizin büyük bir iş yükünden kurtulmanıza yardımcı olur.

Hedef Kitle Nasıl Belirlenir

Yazımızın öncesinde paylaştığımız influencer reklam ajansı ve hedefleri hakkında kısa bilgiler vermiştik. Artık bir ajansın ne olduğunu ve hedeflerini bildiğimize göre şirketiniz ve markanız için en sıraladığımız marka bilinirliği arttırma, sosyal medya hesaplarınızın iyileştirilmesi ve internet adresinizin ziyaretçi sayısını arttırma, ürünleri tanıtma, satma, potansiyel müşteri yaratma, itibar arttırılması ve imaj güçlendirmesi gibi influencer ajansı hedeflerinden, hangisine veya hangilerine ihtiyaç duyduğunuz hakkında konuşmak için bir ajans ile görüşebilirsiniz.

GrowByShare influencer reklam ajansı olarak çok sayıda başarıya ulaştığımız kampanyalar sonucunda biriken deneyim ve tecrübemiz ile sizlere istediğiniz hizmeti sunabilir ve bu hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiler paylaşabiliriz. Bizlere ulaşmak isterseniz web adresimizi ziyaret edebilir ve web adresimizde bulunan iletişim numaralarımızdan bizler ile iletişime geçebilirsiniz.