Instagram’da fenomen olmak ya da başarılı bir Instagram işletmesine sahip olmak istiyorsanız hedefinize ulaşabilmek için belirli stratejiler geliştirmeniz gerekir. Bu stratejiler de profilinizdeki ziyaretçi trafiğini arttırmaya, daha fazla etkileşim almaya ve takipçi sayınızı arttırmaya yönelik olmaktadır. Trendleri takip etmek ve reklam almak gibi eylemler sizleri başarıya yakınlaştırabilir. Bunlara ek olarak çekiliş yapmak da oldukça yararlı bir eylem olacaktır. Çünkü yeterince ilgi çekici bir çekiliş düzenlediğinizde bu çekilişe pek çok kişi katılacaktır. Böylece hem tanınırlığınız hem takipçi sayınız hem de etkileşimleriniz artar.

Instagram’da başarı elde etmek için çekiliş yapmayı tercih ediyorsanız bir takım şeylere dikkat etmeniz gerekir. Yani eğer bu işi özenli bir şekilde yapmazsanız beklediğiniz verimi elde edemeyebilirsiniz. Takipçileriniz için en ilgi çekici ve adaletli çekilişi nasıl yapacağınızı bu yazıda sizler için derledik.

Çekiliş Amacı Belirlemek

Eğer çekiliş sayesinde profilinizi geliştirmek istiyorsanız öncelikle amacınızın ne olduğunu belirlemelisiniz. Çünkü çekilişlerin katılım şartlarında yer alan kriterler sizlere farklı tarzlarda başarılar elde ettirir. Örneğin sayfanızdaki yorumların artmasını istiyorsanız buna uygun bir katılım şartı belirlersiniz. Bu nedenle ne istediğinizi bilerek yola başlamak her zaman sizin için daha karlı olacaktır. Çekiliş yapma amaçlarından bazıları şu şekildedir:

  • Instagram takipçisi kazanmak
  • Beğeni ve yorum sayısını arttırmak
  • Web sitesine yönlendirmek
  • Youtube kanalına yönlendirmek
  • Ürün tanıtımı yapmak

Çekiliş yapma amacınızı belirledikten sonra bu amaca en uygun hediyeyi ve katılım şartlarını belirlemeniz çok daha kolay olacaktır. Böylece çok daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

İlgi Çekecek Bir Hediye Seçmek

Çekilişlerin en önemli kısmı elbette ki verilecek olan hediyedir. Çünkü hediye ne kadar ilgi çekici olursa katılımcı sayısı da o kadar artar. Bu notada basit ve ucuz bir hediye seçmeniz sizlere pek bir fayda sağlayamaz. Üstelik çabalarınızın ve vaktinizin boşa gitmesine de neden olabilir. Ancak elbette ki pahalı bir hediye seçmek de her zaman kolay bir yöntem değil. Bu noktada yaratıcı olmak ve ilgi çekici ödüller belirlemek oldukça önemli. Örneğin; bir işletme ile anlaşırsanız onların reklamını yapmak karşılığında ürünlerini takipçilerinize hediye edebilirsiniz. Çekiliş esnasında katılım şartlarına o işletme ile ilgili birkaç şart koymak size onlardan ürün kazandırabilir. Buna ek olarak el emeği ürünler de her zaman değer görmüştür. Kendi elinizle yaptığınız ilgi çekici hediyeler tahmin ettiğinizden daha fazla talep görebilir. Çizilmiş portreler, seramik eşyalar, örülmüş kıyafetler ya da oyuncaklar bu el emeği hediyelerinden bazılarıdır.

Katılım Şartlarını Belirlemek

Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi katılım şartlarınız çekilişi yapma amacınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak buna ek olarak bu konuyla ilgili dikkat etmeniz gereken birkaç detay daha bulunmaktadır. Katılım şartlarınızı belirlerken dikkat etmeniz gereken şeyler şu şekildedir:

  • Eğer takipçi kazanmak istiyorsanız çekilişe katılan kişilerin yorumlara bir ya da birkaç kişiyi etiketlemesini isteyebilirsiniz. Hatta etiketlenen kişinin de sayfanızı takip ediyor olması gerektiğini belirtmek sizlere ekstra avantaj sağlayabilir.
  • Çok fazla katılım şartı belirlemek kulağa avantajlı gibi gelse de ne yazık ki değildir. Çok sayıda farklı aşamayı gerçekleştirdikten sonra çekilişe katılma hakkı verirseniz birçok kişi bunu yapmaktan kaçınabilir. Bu yüzden zahmetsiz ama stratejik katılım şartları belirlemelisiniz.
  • Her kişiye birden fazla katılım hakkı vermeyi deneyebilirsiniz. Bu durumda kişiler çok daha fazla kişiyi etiketleyebilir ve tanınırlığınız da daha kolay bir şekilde artar.

Çekilişi Duyurmak

Buraya kadar olan bütün aşamaları gerçekleştirdiyseniz sırada çekilişi duyurmak var. Bu noktada yanlış yapacağınız bir uygulama bütün çabanızın ziyan olmasını sağlayabilir. Bu nedenle çekilişinizi doğru bir şekilde duyurmalısınız. Örneğin çekilişi sadece hikayenizde paylaşmak pek mantıklı bir strateji olmayacaktır. Çünkü hem gözden kaçabilir hem de 24 saat içerisinde kaybolur. Buna ek olarak tek başına gönderi olarak paylaşmak da yeterli olmayabilir. Bu nedenle en ideali, açıklayıcı bir gönderi oluşturduktan sonra hikayenizde de duyurusunu yapmaktır. Böylece daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca çekiliş süresi bitene kadar ara ara hatırlatma yapmanız da faydalı olacaktır.

Instagram Çekiliş Sitesi

Çekilişin en önemli kısmı ise adaletli bir şekilde hediyeyi kimin kazanacağını belirleyebilmektedir. Bu noktada eğer çekilişe katılan kişi sayısı fazlaysa işiniz daha da zor olabilir. Dolayısıyla güvenilir bir çekiliş yapma sitesi tercih etmeniz hem işinizi kolaylaştırır hem de sizlere adil bir kazanan sağlar. Instatakipci.com, sizlere bu iş için en uygun Instagram çekiliş aracını sunmaktadır. Aracı birkaç saniye içerisinde kolayca kullanabileceğinizin altını çizmeyi isteriz. Öyle ki çekilişinizi yapabilmeniz için katılımcı sayısını, kaç kişinin kazanacağını, kaç yedek talihli olacağını ve katılım şartlarını seçmeniz yeterli olacaktır. Ardından sitemiz sizler adına istediğiniz kadar kazananı seçecektir. Siz de çekiliş yapmak istiyorsanız linke tıklayarak hemen Instagram çekiliş sitesi adresine ulaşabilirsiniz. Bu çekiliş sitesinin avantajları ise şu şekildedir:

  • Tamamen ücretsizdir.
  • Katılımcı sayısı ne kadar fazla olursa olsun çekiliş yapabilirsiniz.
  • Hem asil hem de yedek talihli belirleyebilirsiniz.
  • Bir kişinin birkaç kere katılım şansı olması seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Son derece adaletli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Bütün bu avantajlardan yararlanarak pratik bir şekilde çekiliş yapmak istiyorsanız instatakipci.com'un çekiliş aracını güvenle tercih edebilirsiniz.