Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram’da hesabı çalınanlar ve hesap kurtarma ile ilgili araştırma yapanlar için en zor soruların yanıtları ortaya çıktı. İnstagram hesabım çalındı mail ve telefon numarası değiştirildi nasıl geri alabilirim sorusu yanıt buldu. İnstagram hesap kurtarma nasıl yapılır sorusunun cevabı basit bir işlemle anlatılıyor.

Dünyanın farklı kıtalarında ve ülkelerinde yaşayan insanlar için İnstagram, tüm dünyayı tek bir ekrana taşıyan ve güçlü bir iletişim sağlayan en kullanışlı platformlardan biridir. İnstagram’da uzun vakitler geçiren, video ve hikaye paylaşan insanlar, bu etkileşim ile keyifli zaman geçirmeye çalışıyor. Ancak her yerde olduğu gibi İnstagram dünyasında da kullanıcılar için tehlikeli durumlar söz konusu olabiliyor. Kötü niyetli kişiler tarafından İnstagram hesabı ele geçirilebilir ve telefon ile mail bilgileri değiştirilerek, bu hesapları tekrar almak zorlaştırılıyor.

İnstagram hesabını çaldıranlar için İnstagram hesap kurtarma yöntemleri de ayrıntılı şekilde açıklanıyor. Bu yöntemleri sırasıyla ve dikkatli şekilde yapanlar, sosyal medya hesaplarını kurtarabiliyor ve paylaşımlarına kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Hatırı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olanlar, sık sık İnstagram hesap çalınması sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Güçlü bir şifre oluşturmayanlar ya da güvenlik önlemlerini sıkı bir şekilde uygulamayanlar bu tehlikeye maruz kalıyor. İnstagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim sorusunun yanıtı için birkaç hesap kurtarma adımı var. Bu adımları takip edenler, İnstagram hesaplarını kötü niyetli kişilerden alabiliyor.

İnstagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim

İnstagram hesabı çalınanlar, platformun hesap kurtarma yönergelerini takip ederek hesaplarını kolay bir şekilde geri alabilirler. Özellikle yüksek takipçili bir sayfaya sahipseniz, instagram fenomeniyseniz, yüksek etkileşimli bir hesabı yönetiyorsanız bu hesap her zaman tehlikelere açık olacaktır. Telefonlarda bulunan zararlı uygulamalar ile bu hesapların çalınması daha kolay hale gelebiliyor. İnstagram hesap kurtarma işlemi ile hesabınızı geri alabilir ve koyacağınız ek güvenlik önlemleri ile güvence altında tutabilirsiniz. Hesabın bağlı olduğu mail adresi ya da telefon numarası ile İnstagram hesap kurtarma işlemi basit bir şekilde yapılıyor.

Öncelikle, instagramdan gelen bir mail bilgisi değişikliği bildirimi varsa ve bu işlemi siz yapmadıysanız, gelen mailden bu değişikliği geri alabilirsiniz. Aynı şekilde değiştirilen şifre ve benzeri farklı bilgiler de varsa ve istediğiniz değişikliği yapamıyorsanız platformdan güvenlik kodu ya da giriş bağlantısı isteyebilirsiniz. Giriş bağlantısı istemek çok kolay. İnstagram’ın giriş kısmından yardım seçeneğini ya da şifrenizi mi unuttunuz seçeneğini seçebilirsiniz.

İnstagram hesabım çalındı mail ve telefon numarası değiştirildi nasıl geri alabilirim sorusunun yanıtı bu işlemlerin ardından daha da netleşiyor. Daha sonra açılan ekrandan kullanıcı adınızı, mail adresinizi, telefon numaranızı ve sizden istenilen varsa diğer bilgileri girerek yönergeleri takip edebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sorun yaşıyorsanız, İnstagram’ın daha fazla yardım opsiyonundan ilerleyebilirsiniz. Bu yönergeleri takip ederek giriş bağlantısı talep edebilir ve mailinize ya da mesaj bölümünüze gelen bağlantıya tıklayarak talimatları izleyebilirsiniz. Bu işlemleri yaparak İnstagram hesabınızı geri almanız mümkün.

İnstagram hesap kurtarma nasıl yapılır?

İnstagram hesap kurtarma işlemi platformun işaret ettiği yönergeleri takip ederek kolay bir şekilde yapılır.

  • İnstagram sitesine ya da telefonunuzdan uygulamasına girin,
  • Şifrenizi mi unuttunuz bağlantısına tıklayın ve yönergeleri takip edin,
  • Hesap adınızı, mail bilginizi ya da telefon numaranızı girin,
  • Giriş bağlantısı gönderilmesi için istekte bulunun,
  • Gelen bağlantı linkine tıklayın ve yeni şifrenizi oluşturun.

Bu işlemleri basit bir şekilde yaparak hesabınızı kurtarabilirsiniz. Ancak yapacaklarınız bunlarla sınırlı değil. Daha önce devre dışı kalmış sayfanızı da kurtarmak için yöntemler mevcut. İnstagram yardım sayfasından kimlik ve ad soyad bilgilerinizi girebilir, devre dışı kalan hesabınıza ait mail bilgisini, kullanıcı adınızı ya da telefon numaranızı yazdıktan sonra instagram hesabınızın devre dışı bırakılma kararına itirazınızı bir mesajla yazabilirsiniz. İtirazlara yanıtların birkaç gün içinde verildiği biliniyor.

Tüm bu işlemlerin ardından yapılması gereken ise güçlü bir şifre oluşturmak olacaktır. Şifrelerinizde mutlaka noktalama işaretleri, rakamlar ve harfler olmalıdır. İnsanların aklına gelebilecek kombinasyonlardan uzak durmanız gerekiyor. Bir diğer yapılması gereken işlem ise 2 faktörlü kimlik doğrulamasıdır. Bu sayede hesabınızı güvence altına almanız daha kolay hale gelir. Ayrıca mail sayfanızın güvenliğini de sağlamanız gerekiyor. Mailiniz üzerinden hesabınız çalınabilir. Bu sebepten mailinizin de güvenlik tedbirlerini arttırın.