İstanbul'da en iyi boşanma avukatı ile boşanma davası açmak hakkında merak edilen tüm sorular yanıt buldu. Evlilik uzun yıllardır süregelen bir müessese olmasına karşın boşanma da bir o kadar karşımıza çıkmaktadır. Eşler arasında çeşitli çatışmalar oluştuğunda veya anlaşmazlıklar olduğunda boşanma doğru bir karar olabilir. Bu bağlamda da anlaşmalı veya tek taraflı olarak boşanma davasının açılması mümkündür. Dava sürecinde iki tarafın da kendi haklarını koruyabilmesi ve bilinçli hareket edebilmesi için boşanma avukatı da bir ihtiyaçtır. Özellikle de nafaka almayı planlıyorsanız, bunun için bir boşanma avukatı gerekmektedir.

Bir boşanma davası açabilmeniz ve sonrasında dava sürecini geçirebilmeniz için boşanma avukatı gereklidir. Bu kapsamda İstanbul’da en iyi boşanma avukatı denilecek birçok kişi vardır. Detaylı bir araştırma sonucunda istediğiniz hizmeti alabileceğiniz bir avukat bulabilirsiniz.

Boşanma Avukatının Görevleri Nelerdir?

Herhangi bir sebepten kaynaklı olarak boşanma kararı alınması oldukça normal bir süreçtir. Ancak bu esnada hukuki yollara başvurulduğunda bir avukat desteğinin olması gerekmektedir. Özellikle de boşanma sürecine henüz reşit olmayan bir çocuk girdiğinde velayet durumu da karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra eşinden nafaka almak isteyen biri için avukat desteği gerekmektedir. Bu bağlamda da boşanma avukatı büyük bir ihtiyaç olmaktadır. 

Boşanma esnasında sürecin nasıl işlendiğinin bilinmesi ve destek alınması sonuca ulaşmada etkilidir. Davada bir tarafın boşanmayı kabul etmemesi gibi durumlarda da hukuki haklarınızı bilmeniz önemlidir. Bu doğrultuda alanında tecrübeli ve prestij sahibi avukatlarla çalışma sağlamak en mantıklısıdır. Aynı zamanda boşanma nedeni şiddet veya aldatma nedenlerinden ortaya çıktıysa, mağdur tarafın kendini savunabilmesi gerekmektedir.

İstanbul’da Boşanma Avukatı

Genel anlamda İstanbul boşanma avukatı bulabileceğiniz başlıca şehirlerden biridir. Bu anlamda oldukça geniş seçeneklere ve alternatiflere sahiplik etmektedir. Boşanma davası açıldığında bu hem iki tarafında onayıyla hem de bir tarafın kabul etmemesiyle gerçekleşmektedir. Bu bağlamda da boşanma davası açıldığı müddetçe avukatlara büyük bir görev düşmektedir. İki tarafın da ifadeleri dinlenmeli, boşanma gerekçesi rapor olarak düzenlenmeli ve gerekli kurumlara gönderilmelidir. Ayrıca dava sürecinde gerçekleşen gelişimlere de avukatların hakim olması gerekmektedir. Böylelikle müvekkilin talepleri hukuki anlamda kayda değer şekilde gerçekleşmektedir.