İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, son günlerin en merak edilen isimlerinden biri. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kimdir? İstanbul Valisi kimdir? Ali Yerlikaya nereli? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar, Ali Yerlikaya’nın hayatına ve görev yaptığı yerlere dair ayrıntıları merak ediyor. 2018 yılından bu yana İstanbul Valisi olarak görev yapan Ali Yerlikaya’nın yaşamı ve hakkında merak edilenler cevap buldu.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 11 Ekim 1968 Konya doğumludur. 26 Ekim 2018’den bu yana İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya, 2015-2018 yılları arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. İstanbul özelinde 2019 yerel seçimleri iptal edildiğinde vekaleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Ali Yerlikaya İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. 1990 yılında Kaymakam Adaylığı görevine başlayan ve Felahiye, Erzin, Derebucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlıkları yapan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektör Kamu İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. 2007 yılında Şırnak, 2010 yılında ise Ağrı Valiliği’ne atanan, 2012 yılında Tekirdağ Valisi olan Ali Yerlikaya, 2015’de Gaziantep Valisi, 2018 yılında ise İstanbul Valisi oldu.

ALİ YERLİKAYA NERELİ?

1968 doğumlu olan Ali Yerlikaya Konyalıdır. Konya doğumlu olan Ali Yerlikaya evli ve dört çocuk babasıdır. Vali Vasip Şahin’in yerine gelen ve İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya, kısa sürede vekaleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de bulunmuştu. 52 yaşında olan Ali Yerlikaya son günlerde en çok merak edilen isimlerden biri oldu.