İzmir 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri 2021 detayları ortaya çıkmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 19.45 – 21.00 arasında İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak. Zafer Yolu “Varoluş Destanı” adını taşıyacak olan konser etkinliği Büyük Taarruzun 99. Yılında İzmirlilerle buluşacak.

Şavk Eryürek’in sanat yönetmenliğinde Bedirhan Diyarbakırlı’nın dans koreografisinde, Uğraş Önal Burç’un müzik düzenlemeleri ile yapılacak olan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konserine tüm İzmirliler ücretsiz olarak davet ediliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak, 08 Kasım 2008 tarihinde çalışmalarına başlayan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Türk Dünyası Coğrafyasının müziklerinin ve danslarının, yurt içi ve yurt dışında tanıtılmasını ve geniş kitlelere ulaştırılmasını amaçlıyor. Topluluk, Anadolu, Kerkük, Musul, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Harezm, Doğu Türkistan-Uygur, Türkmenistan, Kaşkay, Tataristan, Kırım, Nogay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çuvaşistan, Başkortistan, Tuva, Hakasya, Saha, Yakutistan, Altay, Gagauzya, Karaçay-Balkar, Karaçay-Kumuk, Karaçay-Malkar, Rumeli ve Balkanlar'ın geleneksel müzik ve danslarını sergiliyor.

İzmir 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri konserleri 2021

  • İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri
  • Tarih ve saat: 30 Ağustos 2021 Pazartesi / 19.45 – 21.00
  • Konser yeri: İzmir Gündoğdu Meydanı

İzmir 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri konserleri 2021

son dakika izmir haberleri