Son dakika İzmir kültür sanat haberleri… İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi AASSM kış programı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşıldı. Dünyanın sayılı sanat merkezleri arasında yer alan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Kasım ayında sezona merhaba diyecek. Birçok konser ve sergiyi İzmirli sanatseverlerle buluşturacak merkezde ilk etkinlik Barok Müzik Günleri 1 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Pandemi kuralları gereği salona HES kodu uygulamasında çift doz aşı olduğu bilgisi bulunanlar veya PCR negatif test raporunu gösterenler girebilecek.

İzmir Barok Müzik Günleri 2021 programı

Barok Müzik Günleri ile AASSM’de Kasım ayında Barok rüzgârı esecek. Barok Müzik Günleri, 1 Kasım Pazartesi günü 20.00ʾde AASSM Büyük Salonʾda “İzmir Barok” konseriyle açılacak. Alman Konsolosluğu işbirliğiyle yapılacak konsere Alman Countertenor Kai Wessel, soprano Linet Şaul solist olarak katılacak. Konser Barok dönem enstrümanlarıyla icra edilecek.

Barok Müzik Günleriʾnin ikinci etkinliği; “Barok Sesler” konseri ise 13 Kasım Cumartesi günü 20.00’de AASSM Küçük Salon’da olacak. 14 Kasım Pazar günü Barok Müzik Günleri serisinin üçüncü konseri Büyük Salonʾda 20.00`de yapılacak; Barok viyolonselde İzzet Nazlıaka ve klavsende Burak Basmacıoğlu sahne alacak. Dördüncü konser 15 Kasım Pazartesi günü 20.00`de Büyük Salon’da olacak.

Barok Müzik Günleri’nin kapanışı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde klasik müzik sanatçılarına destek vermek için kurduğu El Ele Müzik Senfoni Orkestrası ile olacak. Konser, 21 Kasım Pazar günü 20.00’de Büyük Salon’da yapılacak. Ücretsiz konserlerin QR kodlu davetiyeleri kultursanat.izmir.bel.tr adresinden sunuluyor.

İzmir Müjdat Gezen belgeseli

Sanat yaşamının 61. yılını dolduran Müjdat Gezen’in hayatını anlatan belgeselin Türkiye prömiyeri İzmir’de yapılacak. Belgesel 3 Kasım Çarşamba akşamı 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde olacak. Belgesel filmin yönetmenliğini ve senaristliğini gazeteci Gökmen Ulu yaptı. Etkinliğe Müjdat Gezen de ailesiyle katılacak.

İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi AASSM kış programı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında İzmirlileri Türkiye ve dünyadan önemli şair ve yazarlarla bir araya getiriyor. Festival kapsamında 7 Kasım 19.00ʾda şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akınʾın söyleşisi olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) arasında yapılan protokolle AASSMʾde her cuma yapılan İZDSO konserleri, Kasım ayında da devam ediyor. 12 Kasım Cuma günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkʾü anma etkinliği yapılacak.

16 Kasım 20:00’de aramızdan ayrılan şair, besteci, ses sanatçısı Ahmet Kaya 16 Kasım Salı günü 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak etkinlik ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde anılacak. Araştırmacı, gazeteci, televizyoncu ve belgesel yapımcısı Can Dündar'ın hazırlayıp sunduğu mini belgesel ile başlayacak gecede Cem Adrian, Hilmi Yarayıcı ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından Ahmet Kaya'nın birbirinden güzel eserleri seslendirilecek.

7 Eylülʾde görkemli bir açılış yapan “Back To İzmir” sergisi 7 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. “Orijinal Gazeteler” sergisi 10 Kasım’dan 23 Kasım’a kadar AASSM Giriş Doğu ve Batı Galerilerinde sunulacak. Yunan Konsolosluğu tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi ise 20 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Ücretsiz sergiler AASSM galerilerinde 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

son dakika izmir haberleri