Son dakika İzmir haberleri… İzmir’in Bergama ilçesinde yapılacak olan Millet Bahçesi projesi ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Çamlı Park’ın tamamlanması işinin de dahil olduğu Bergama Millet Bahçesi Projesi’ne önce itiraz eden, daha sonra ise yapımını durdurmak için mahkeme hazırlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz geldi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, esnaf mağdur olacak propagandası üzerinden Bergama’ya yapılacak 90 milyon lira değerindeki dev yatırımı önlemek isteyen çevrelerin olduğunu dile getirdi. Başkan Koştu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi mahkemeye götüreceğini ve bir anlamda esnaf için Fuat Olugan Parkı’nda yapacakları işyerlerinin yapımının da önleneceğini söyledi. Başkan Koştu, mahkeme işinden vazgeçilmesini, esnafın mağdur olacağını söyleyenlerin aslında esnafı mahkemeye giderek mağdur ettiğini dile getirdi.

Bazı çevrelerin ve Bergamalı vatandaşların park yerine fabrika istediklerini kaydeden Başkan Koştu, fabrika yapmanın belediyenin işi olmadığını, yerel yönetim olarak istihdam için lokomotif görevi gördüklerini söyledi. Şu an bu görevi zaten yerine getirdiklerini kaydeden Koştu, Serbest Bölge, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Bergama Organize Sanayi Bölgesi ile istihdamın artması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

İzmir Bergama Millet Bahçesi projesi için yeni açıklamalar

İzmir’in Bergama ilçesinde yapılacak Millet Bahçesi projesi için Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun açıklamalarının yanı sıra, vatandaşlar da yorum yaptı. Bölgede esnaflık yapan Olcay Aydın adlı esnaf, bulundukları yerin iyice eskidiğini, Bergama’nın yeniliğe ihtiyacı olduğunu, Millet Bahçesi’nin ise Bergama’ya nefes aldıracağını kaydetti. Büfe işleten Vedat Dayanıklı ise, Bergama için iyi düşünülmüş bir proje olduğunu, Başkan Koştu’dan beklentilerinin, esnafın mağdur edilmeden projenin tamamlanması olduğunu, betonlaşma değil yeşil alan istediklerini dile getirdi.

Bergama Millet Bahçesi ihalesi yapıldı

İzmir Bergama’da yapılacak Millet Bahçesi projesinin ihalesi geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Çamlı Park’ın insanı ile Bergama’nın yaklaşık 90 milyon lira değerinde yatırım alacağını kaydeden Başkan Hakan Koştu, tek gayelerinin Bergama’ya ve Bergamalı vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu, gece gündüz bunun için çalıştıklarını söyledi. Millet Bahçesi Projesi kapsamında Kaymakam Kemalbey Caddesi, Böblingen Caddesi ve Kız Anadolu Endüstri Meslek Lisesi önünden geçen yolda yeni bir düzenleme yapılacak.

son dakika izmir haberleri