Son dakika İzmir haberleri… İzmir Büyükşehir Belediyesi yem desteği sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire'de kuzu büyütme yemi dağıttı. Üniversite mezunu olup da başka alanlarda iş bulma umudunu yitiren ve toprağına dönerek hayvancılığa yönelen 23 mahalledeki 81 üreticiye toplam 4 bin 654 çuval yem dağıtıldı.

Tire'deki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik krizle baş başa olduğunu söyledi. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun, yurttaşların hayat kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, “Türkiye'de tarım politikaları sadece büyük ölçekte tarım yapanlar kazansın diye planlanmış. Küçük üretici tarımla uğraşmasın istenmiş. Onlar şehirde ucuz iş gücü haline gelsin istenmiş. Dönüp bakılmamış bile. Planlama yok, sahip çıkma yok. Doğduğu yerde doyamayan küçük üretici, sahipsiz kalmış” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yem desteği

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Göreve geldiği günden itibaren 'Başka Bir Tarım Mümkün' diyerek her zaman üreticimizin yanında olan başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız üreticimize bedelsiz kuzu, manda dağıtımı yaptı. Türk hayvancılığını, tarımını kalkındırmak için birçok önemli projeye imza attı. Yem fiyatlarının oldukça arttığı bu günlerde de üreticiye süt kuzuları yemlerini ücretsiz dağıtarak, büyük bir destek veriyor. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

son dakika izmir haberleri