Kapadokya bölgesi; birbirinden ilginç coğrafi oluşumları, Peri Bacaları, yeraltı şehirleri, mağara otelleri, açık hava müzeleri ve yapılacak ilgi çekici aktiviteleri ile zaten her yıl yüz binlerce yerli ve belki milyonlarca yabancı turist tarafından ziyaret edilen, Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en popüler, dünyada ise en popüler ilk 50 yerinden birine rahatlıkla girebilecek bir bölgesi.

Ancak 2019-2020 ve 2021 yıllarında İzmir'den kalkan ve Kayseri'ye varan direkt uçuş seferlerinin yaygınlaşması sayesinde İzmir çıkışlı Kapadokya turlarına olan talep de zaten artmıştı. Bir de üstüne İzmir'in, birbirinden güzel plajlara ve koylara sahip olan bir bölge olması sebebiyle, İzmir halkına Güney Ege ya da Akdeniz tatillerinin çok da çekici gelmediği hesaba katılınca, Kapadokya gibi hem kültür turizmi hem de doğal güzelliklerin bir arada yaşanabileceği bir bölgeye seyahat etmek daha da cazip hale geldi.

Özellikle Covid-19 salgını sebebiyle, yabancı turist sayısında çok ciddi düşüş ve buna bağlı olarak kan kaybı yaşayan Kapadokya bölgesinde düzenlenen sıcak hava balonu turlarının fiyatları da bu sene çok ciddi indirime girince, euro üzerinden fiyatlandırıldığı için Türkler için son derece pahalı kaçan balon turlarının bu cazip fiyatları da İzmirliler için Kapadokya turlarına katılmak adına yeni bir bahane oldu. Kapadokya'daki balon turlarının fiyatları ve diğer tüm detaylar ile ilgili bilgi almak için bu sayfadaki bilgilere göz atabilirsiniz.

İzmir Çıkışlı Kapadokya Turları 2021

Ets Tur başta olmak üzere, hem ülke çapında hizmet veren hem de lokal hizmetler veren pek çok seyahat acentası, 2021 yılında da İzmir çıkışlı Kapadokya tur paketleri düzenleyerek Türk vatandaşlarına uygun fiyata ve taksitli ödeme avantajları ile buluşturuyor.

Otobüsle gerçekleştirilen paket turlar, genelde haftanın 2 günü civarında olurken, uçakla İzmir çıkışlı Kapadokya paketleri ise uçuşların müsaitliğine ve İzmir'den Kayseri'ye var olan direk uçuşların durumuna göre kışları haftada bir olurken, yaz aylarında haftada 5 kereye kadar çıkabiliyor.

Uçuşlu turlar tercih edildiğinde, fiyatlar da ona göre daha maliyetli olsa da çok daha konforlu ve kısa süreli paket turlardan faydalanmak mümkün. Fiyatlara gelince ise; genelde otel kalitesine ve alınacak ek hizmetlere göre ciddi şekilde değişkenlik gösteriyor olsa da ortalama olarak kişi başı 800 TL'den başlayan fiyatlarla, 2 gün 1 gecelik İzmir çıkışlı klasik Kapadokya paketi almak mümkün.. Bu fiyatların aşağı doğru gitmesi çok mümkün olmamakla birlikte bayram tatili gibi yoğun dönemlerde fiyatlar çok daha yüksek olabiliyor ancak profesyonel rehberlik hizmetleri, hem İzmir'deki hem de Kayseri'deki havalimanı transferleri, ören yeri giriş ücretleri, yemekli otel konaklamaları gibi standart masraflar bu fiyatlara dahil oluyor. Balon turu, atv turu gibi ekstra aktiviteler için ise ek ücret ödemek gerekiyor.

İzmir'den Kapadokya'ya Nasıl Gidilir?

Kapadokya seyahatinizi bir tur şirketi aracılığı ile yapmak yerine, kendi başınıza planlamak istiyorsanız, tabi ki bu da bir alternatif ancak şayet İzmir'den Kapadokya'ya özel aracınız ile gitmiyorsanız, ya orada araç kiralamanız ya da eninde sonunda lokal bir seyahat şirketi ile anlaşarak tura katılmanız gerekebilir çünkü Kapadokya'ya gezilecek görülecek bölgeler genelde birbirinden uzak noktalarda ve her şeyden önemlisi ise organize olmak biraz zor ancak yine de İzmir'den Ürgüp'e ya da Göreme'ye giden şehirlerarası otobüslere binebilir ya da Sunexpress (THY) ya da Pegasus Havayolları'nın İzmir-Kayseri tarifeli direk uçuşlarına binerek bölgeye kadar kendi imkanlarınızla ulaşabilir ve katılmak istediğiniz tüm aktiviteleri ayrı ayrı planlayarak da bir tur yapabilirsiniz.

Böyle bir durumda hem ulaşımızını ayarlamak, hem konaklama için uygun bir otel seçmek hem de gezecek görecek yerlerin planını çıkarmanız, iyi bir planlama yapmanız gerekir. O yüzden İzmir'den çıkışlı Kapadokya paket turlarına katılmak, ilk bakışta daha maliyetli görünse de gün sonunda büyük ihtimalle sizin için daha karlı olacaktır.