Gerek Bursa gerekse de İzmir, çeşitli imparatorlukların arkalarında bıraktıkları tarihi, kültürel çeşitlilikleri ve bunun yanında da yer aldıkları konumlarının getirmiş olduğu estetikleri ile akıllara yer edinen rengarenk iki büyük metropoldür. İş, eğitim ya da gezi amaçlı gün içerisinde birçok insan bu iki şehir arasında seyahat ediyor. Buda insanların daha avantajlı, daha az yorucu seçenekleri araştırmaya yöneltiyor. Peki İzmir'den hareket etmek koşuluyla ziyarette bulunmak isteyeceğiniz ve ziyaretiniz sonucunda da asla pişman olmayacağınız Bursa'ya yolculuğunuzu tam olarak nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Gelin bu sorunun yanıtına daha yakından bakalım.

Bursa'ya birden fazla yol ile yolculuk etmek mümkün fakat bu seçeneklerin arasından da en iyi seçenek olarak karayolu ön plana çıkıyor. Mesafe çok uzun olmadığı için havayoluna göre daha avantajlıdır. Havalimanına ulaşım, belirli bir saat önce orada bulunma gibi zorlukları düşününce karayolu daha pratik geliyor. Yolculuğa başlarken, İzmir otogarı için şehir içi otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Bu aşamada online otobüs biletinizi satın almış olmanız işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Birkaç saatlik yolculuğun sonrasında Bursa Otogarına varıp yine Bursa’nın şehir içi otobüsleri ile Bursa'da dilediğiniz lokasyona ulaşım sağlayabilirsiniz.

İzmir'den Bursa'ya yolculuk esnasında ulusal ve yerel birçok firmadan otobüs bileti bulabilirsiniz. Bu otobüs firmaları içerisinden Metro Turizm, Pamukkale Turizm, Nilüfer gibi firmalar daha ön plana çıkmaktadır. Otobüs bileti fiyatlarını ve sefer saatlerini listeleyerek karşılaştırabilir ve sizin için en uygun otobüs biletini satın alabilirsiniz.

Online Otobüs Biletimi Nasıl Alırım?

Online otobüs bileti için NeredenNereye.com web adresini ziyaret edebilir, dakikalar içerisinde sizin için en uygun otobüs biletini güvenle satın alabilirsiniz. İster iş için ister gezi için gidiyor olun otobüs biletinizi önceden almak sizin için daha avantajlıdır. İptal iade yapmak zorunda kalırsanız sorunsuzca biletinizi iptal edebileceğiniz için endişelenmenize gerek yoktur.

Bursa’ya gezi amaçlı gidiyorsanız işte size birkaç öneri;

Bursa'da Görebileceğiniz Yerler ve Gerçekleştirebileceğiniz Aktiviteler

Bursa’ya geldim, neler yapabilirim? Bursa'nın tarihi geçmişine ve doğal güzelliklerine baktığımızda bizlere çeşitli güzellikler sunduğunu rahatlıkla görebiliriz. Tarihi geçmişine değinecek olursak göreceğimiz ilk eserlerin Osmanlı'nın beylikten devlete geçiş sürecini gören yerler olabileceğini söyleyebiliriz. Yapılar, mahalleler ve daha fazlasının bu sürece nasıl uyum sağladığını görebilirsiniz. Bu alanlar her ne kadar biz Türkler için büyük önem arz etse bile insanlık tarihi için de bir o kadar önem arz etmektedir.

  • Kozahan, gezebileceğiniz ve bir simit, çay keyfi yapabileceğiniz mekanlardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Daha öncesinde de İngiltere kraliçesinin bu eylemi tercih ettiğini söylemeden geçersek olmaz.
  • Öte yandan araba severler, Anadolu Arabaları Müzesi'ni gezebilir. Görebileceğiniz çeşitli modeller ile tarihin tozlu sayfalarını içinize çekebilirsiniz.
  • Ulu Cami, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe, Muradiye Külliyesi, Emir Sultan Cami ve Külliyesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri ve Hanlar Bölgesi de ziyaret etmek isteyebileceğiniz Osmanlı döneminden kalmış ve büyük bir öneme sahip tarihi güzellikler arasında yer alıyor.
  • Tophane Saat Kulesi, Bursa Kalesi, şehir surları ve Irgandı Köprüsü de aynı şekilde tarihi güzelliklerin ve yapıların içerisinde ayrı bir kategori olarak yer alıyor.
  • Tabii bunların haricinde yerel halk ile bağ kurabilir ve Osmanlı döneminde halkın nasıl yaşadığını daha detaylı bir biçimde görebilirsiniz. Tüm bunların haricinde daha önce de bahsettiğimiz gibi çeşitli kültürler ile iletişime geçebilir ve çeşitlilikleri de inceleyebilirsiniz.

Bursa'da yapabileceğiniz aktivitelere gelirsek de hepimizin daha önce de duyduğu gibi Uludağ'da kış tatili yapmak bunların içinde bir numaralı aktivite olarak yer alıyor. Beyaz örtünün üzerinde doyasıya kayabilir, hem ruhunuz hem de vücudunuz için güzel bir yenilenmeye yol açabilirsiniz. Bunun haricinde çok duyulmasa bile Sukaypark'ta wakeboard yapabilirsiniz. Wakeboard ile de karların üzerinde kaymanın aksine yazın sıcağında su üzerinde kaymayı tercih edebilirsiniz. Diğer yandan Sukaypark'ta yer alan yeşil alanlar, kafeler, spor alanları ve eğitim alanlarında da faydalanabilirsiniz. Son olarak Bursa'nın kendine has enfes yerel lezzetlerine de zaman ayırabilirsiniz.