Son dakika İzmir haberleri… Uluslararası yükseköğretim kurumlarının akademik performanslarını değerlendiren; üniversiteleri, ilgili alandaki bilimsel araştırmaların kalitesi ve bilim insanlarının çalışmaları üzerinden objektif kriterlere göre sıralayan ShanghaiRanking, 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) sonuçlarını açıkladı. İki binden fazla üniversitenin değerlendirildiği listeye sadece 8 Türk üniversitesi girerken; İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türk üniversiteleri arasında 2. sırada yer aldı.

Gelecek yıl 40. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan ve listeye giren Türk üniversiteleri arasında ‘en genç üniversite’ olma unvanını elinde bulunduran DEÜ, alan bazında da yetkinliğini artırarak büyük bir başarıya imza attı. Konaklama ve Turizm İşletmeciliğinde dünyada ilk 150’ye, Hemşirelikte ise ilk 300’e girmeyi başaran DEÜ’nün uluslararası eğitimdeki kalitesi, tescillenmiş oldu.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitelerinin uluslararası alanda elde ettiği başarılarla küresel ölçekte varlığını güçlendirmeye devam ettiğini söyleyerek, “DEÜ mensupları olarak hedefimizi her zaman en yükseğe koyuyoruz, nitelikli bilim insanlarımızın katkısıyla uluslararası alandaki başarılarımızı artırmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi akademik sıralamada ikinci

Küresel pandemiye rağmen DEÜ’nün öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam ettiğini belirten Rektör Nükhet Hotar, “ShanghaiRanking tarafından açıklanan 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasında elde ettiğimiz başarı, mensuplarımızın bilimsel çalışmalarının ve ortaya koyduğu gayretlerin uluslararası alanda takdir gördüğünü de kanıtlıyor. Hemşirelik ve Turizm Fakültelerimizde yürüttüğümüz akademik ve bilimsel çalışmaların karşılığını alıyoruz” dedi.

Rektör Hotar, “Elde ettiğimiz bu başarılar öğrencilerimiz için de önemli bir referans noktası oluşturuyor. Öğrencilerimiz, eğitimdeki kalitesi dünyanın saygın bağımsız kuruluşları tarafından tescillenmiş bir üniversitenin öğrencisi olarak kariyerlerine adım atıyorlar. Bu başarıda emeği geçen ve bizleri gururlandıran mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

son dakika izmir haberleri