Son dakika İzmir haberleri… İzmir Halk Ekmek fiyatı 2022 güncellendi. İzmir Halk Ekmek projesinin kapsamı genişliyor. Giderek ağırlaşan yaşam koşullarına karşı hem daha çok İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak hem de geçim sıkıntısı yaşayan esnafa destek olmak amacıyla kentteki ekmek fırınlarının atıl kapasiteleri faaliyete geçirilecek. Halk Ekmek fabrikasında günde 120-130 bin ekmek üretilirken, anlaşma yapılan fırınların projeye dahil olmasıyla bu rakamın iki katı hedefleniyor.

Hayat pahalılığı nedeniyle ekonomik fiyatlı ekmeğe talebin arttığını belirten Başkan Tunç Soyer “Üretim kapasitemizi arttırmak için yüksek maliyetli ve zaman gerektiren bir yatırım yapmak yerine, endüstriyel üretim yapan fırıncıların atıl üretim kapasitelerini faaliyete geçirmeye karar verdik. Satacağımız ekmeği bu fırınlarda üreterek halkımızın ucuz ekmek talebini en yüksek düzeyde karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

İzmir Halk Ekmek fiyatı 2022 güncellendi

İzmir Halk Ekmek fiyatı 2022 rakamı 2 lira olarak güncellendi. İzmir Halk Ekmek fabrikasında üretilerek 1,5 liraya satılan 230 gram beyaz ekmek ve aynı gramajdaki kepekli ekmek maliyetlerdeki yüksek artış nedeniyle 21 Şubat’tan itibaren 2 liraya satılacak. 230 gram ekmeğin 2,5 liraya satıldığı piyasa koşullarında, böylelikle Halk Ekmek İzmirliye ucuz ekmek sağlamayı sürdürecek.

İzmir Halk Ekmek büfeleri satış noktaları nerede 2022

İzmir Halk Ekmek büfelerinin hangi ilçelerde olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşıldı. Halk Ekmek fabrikasında üretilen ekmek;

  • İzmir Çiğli Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Karşıyaka Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Bayraklı Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Bornova Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Konak Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Buca Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Karabağlar Halk Ekmek Satış Noktaları,
  • İzmir Gaziemir Halk Ekmek Satış Noktaları.

Bu ilçelerde bulunan 63 büfe ile İzmirlilere Halk Ekmek ulaştırılıyor.

son dakika izmir haberleri