Son dakika İzmir haberleri… İzmir kar yağışı 2022 olan yerler ortaya çıktı. İzmir’e kar yağıyor mu 2022 İzmir’e kar yağacak mı? Sorularının yanıtları belli oldu. İzmir kar yağan ilçeler 2022 listesi ortaya çıktı. İzmir’de akşam saatlerinde başlayan yağmur, kentin birçok ilçesindeki rakımı yüksek bölgelerinde gece saatlerinden itibaren yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kar yağışı nedeniyle İzmir ile Manisa’yı birbirine bağlayan 580 rakımlı Sabuncubeli Geçidi’nde de iş makineleriyle yolda kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.

İzmir kar yağışı 2022 devam ediyor. İzmir’de kar var mı, İzmir’e kar ne zaman yağacak soruları yanıtlandı. İzmir'de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, İzmir’in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı başladı. Kentte yağan kar, bazı bölgeleri beyaza bürürken, özellikle Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi’nde etkili olan kar yağışı kartpostallık görüntüler oluştururdu. Menderes ilçesi Efemçukuru, Karşıyaka Yamanlar Dağı ve Bayındır ilçesinde de kar yağışı etkili oldu.

İzmir’e kar yağıyor mu yağacak mı 2022

İzmir’e 9 Şubat 2022 günü kar yağıyor ve İzmir’de kar yağışı devam edecek. İzmir’in yüksek bölgelerinde kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, çocuklar ise karın keyfini kar topu oynayarak ve kardan adam yaparak çıkarttı. Yoldaki kar ve buzlanma sebebiyle ulaşım zaman zaman aksarken, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve belediye ekipleri, yolda tuzlama çalışması gerçekleştirdi. İzmir’de yüksek kesimlere kar yağışının devam edeceği kaydediliyor.

İzmir kar yağışı 2022 olan yerler İzmir kar yağan ilçeler

İzmir kar yağışı 2022 olan yerler ve İzmir kar yağan ilçeler;

  • Bornova’da Çiçekliköy, Yakaköy, Evka-3, Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Kayadibi, Eğridere, Çamiçi mahalleleri,
  • Bergama’da Kozak, Çamavlu, Güneşli, Kıranlı, Oruçlar, Yukarıada, Dikizler mahalleleri,
  • Bayındır’da Kızılkeçeli, Alankıyı, Çınardibi, Kızılova, Lütuflar mahalleleri,
  • Çiğli’de Harmandalı yolu,
  • Karabağlar’da Kavacık, Tırazlı mahalleleri,
  • Kemalpaşa’da Kamberler, Yenikurudere, Bayramlı, Çınardibi, Ovacık, Beşpınar, Sütçüler mahalleleri ve Spil yolu,
  • Kiraz’da Ören, Cevizli, Altınoluk mahalleleri,
  • Menderes Efemçukuru, Çukurköy mahalleleri,
  • Menemen’de Turgutlar, Bozalan mahalleleri
  • Tire Büyükkemerdere, Dallık, Yemişler, Çukurköy ve Ortaköy mahalleleri.

İzmir kar yağışı 2022 olan yerler İzmir’e kar yağıyor mu yağacak mı 2022 İzmir kar yağan ilçeler

İzmir’de hangi ilçelere kar yağdı 9 Şubat 2022

İzmir’de Bornova, Bergama, Bayındır, Çiğli, Karabağlar, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes, Menemen ve Tire ilçelerine kar yağdı. İzmir’in yüksek bölgelerine kar yağışının devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi rüzgarın kuzeye doğru dönmesi ile dün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışına karşı önlem aldı. Kentin dört bir yanında karla mücadele eden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için hızla harekete geçerek 5 ilçede 13 mahallede tuzlama ve kar küreme çalışmalarını tamamladı. 8 ilçede 32 mahallede ise tuzlama ve kar küreme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

İzmir’de kar yağışının keyfini çocuklar sürdü

Kar yağışının ardından beyaza bürünen Beşyol Mahallesi'ndeki çocuklar kartopu oynayarak ve kardan adam yaparak keyif sürdü. Karda oyun oynayan çocuklar, "Uzun zamandır kar görmüyorduk, karda kaymayı ve kartopu oynamayı özlemişiz. Kar yağdığı için çok sevinçliyiz. Kartopu oynayıp kardan adam yaparak keyfini çıkarıyoruz. Üşüyoruz ama sevinçliyiz" açıklamasında bulundu.

Mahalle sakinlerinden Cemil Baydu (68), bu yoğunlukta bir kar yağışını çok sık görmediğini söyleyerek, araçların motorlarının soğuk nedeniyle çalışmadığını dile getrdi. Baydu, "Ben 68 yaşındayım; burada bu yoğunlukta kar yağışına çok sık rastlamadım. Şu anda 30 santimetrenin üzerinde kar var. Havanın soğuk olması nedeniyle araçlarımızın motorları çalışmıyor; onları çalıştırmakla uğraştık" diye konuştu.

son dakika izmir haberleri