İzmir Karşıyaka’da polisten kaçan şüpheli Çiğli Sasalı’da çıkan arbedede öldü. Olay bugün sabaha karşı Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi villalar bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre içerisinde Bülent A. (47), E.A. (38) ve M.K.'nin (46) bulunduğu 35 SR 574 plakalı hafif ticari araç, Karşıyaka ilçesinde polis uygulamasından kaçtı.

İzmir Karşıyaka’da polisten kaçan şüpheli

İzmir Karşıyaka’da aracın polisten kaçması üzerine şüpheli araçla polis arasında kovalamaca başladı. Polisten kaçan aracın Sasalı'da çamura saplanması üzerine polis ekipleri araçlarından inerek şüphelilere yaklaştı.

Çiğli Sasalı’da çıkan arbedede şüpheli vuruldu

Bu esnada araçtan inmek istemeyen şüpheliler ve polis arasında arbede çıkarken, polis memurunun silahının ateş alması sonucu şüphelilerden Bülent A. ağır yaralandı. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Bülent A., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili 1 polis memuru gözaltına alındı.

İzmir Valiliğinden açıklama

Konuyla ilgili İzmir Valiliği bir açıklama yaptı. Karşıyaka ilçesinde gece 03.30 sıralarında yol uygulaması yapan resmi polis ekiplerinin şüpheli bir aracı durdurmaya çalıştığı, dur ihtarına uymayan şüphelilerin araçla kaçtığı belirtilen açıklamada, “Polis ekipleri, sirenleri açık şekilde Karşıyaka ilçesinden Sasalı mevkisine kadar kovalamaca neticesinde aracı yakalamış, araç içerisinde bulunan şoför E.A. (38) ve arka koltukta oturan M.K. (46) araçtan inmelerini takiben yakalanarak muhafaza altına alınmıştır. Aracın sağ ön yolcu koltuğunda oturan B.A. (47) ise uyarıya rağmen araç kapısı açık şekilde beklemiş, görevli memurun şahsa ellerini göstermesi ve araçtan çıkması yönündeki ikazlarına rağmen ısrarla araçtan inmemiştir. Sağ elini belinin arkasında saklaması sebebiyle görevli memur tarafından muhtemel silahlı saldırı ihtimali göz önünde bulundurularak, havaya bir el uyarı ateşi açılmıştır” denildi.

Şüphelinin polise bıçakla saldırdığı aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Görevli memur şüpheli şahsı araçtan indirmek için müdahale ettiği esnada şahıs bıçakla polis memuruna saldırmıştır. Yaşanan boğuşmada görevli memurun silahı bir el ateş almış ve şüpheli şahıs sol karın boşluğundan yaralanmış, görevli memur ise karın bölgesinden kesi suretiyle yaralanmıştır. Şüpheli şahıs olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”