İzmir Konak Belediye Başkanı kimdir? sorusu son günlerde sıkça soruluyor. Konak Belediye Başkanı’nın kim olduğunu merak edenler, arama motorları yardımı ile bu sorunun cevabını arıyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un kim olduğu, daha önce neler yaptığı ve siyasi kimliği haberimizde yanıt buluyor.

KONAK BELEDİYE BAŞKANI KİM?

İzmir’in Konak ilçesinde kurulu bulunan Konak Belediyesi için başkanlık seçimleri 31 Mart 2019 tarihinde yapıldı ve Konak Belediye Başkanlığına Abdül Batur seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan Abdül Batur, %63,21 oranında oy olarak Konak Belediye Başkanı oldu. Abdül Batur’un en yakın rakibi %33,50 alan AK Partili aday Melek Eroğlu oldu. 5 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını alan Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı olarak görevine başladı.

izmir deprem riski fay hattı haritası

ABDÜL BATUR KİMDİR?

1957 İzmir Narlıdere doğumlu Abdül Batur, Narlıdere Oğuzhan İlkokulu, Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi ortaokul bölümünü ve İzmir Namık Kemal Lisesi’ni bitirdi. Üniversite eğitimi İstanbul’da Mimarlık Fakültesi’nde alan Abdül Batur, İstanbul’da bir süre mimarlık mesleğini yaptı. 1984 yılında yurtdışında yapılan birçok projede yönetici olarak yer alan Abdül Batur, bu görevini 1987 yılına kadar sürdürdü.

1988’DE NARLIDERE’YE DÖNDÜ

Mesleki anlamda büyük deneyim kazanan Abdül Batur, 1988 yılında İzmir’in Narlıdere ilçesine döndü. Mimarlık proje bürosu açan ve doğduğu ilçede değer üretmeye başlayan Abdül Batur, 90’lı yıllarda Narlıdere ilçesinde yapılan onlarca binanın projesini hazırladı. Genç yaşlarında Narlıdere Spor Kulübü’nde futbol oynayan Abdül Batur, Narlıdere’ye dönüşünün ardından kulüpte yöneticilik görevini üstlendi. Abdül Batur, 1994-1999 yılları arasında İZBETON Genel Müdürü olarak görev yaptı.

izmir büyükşehir belediyesi personel alımı 2021 iş ilanları

NARLIDERE’DE ÖNEMLİ HİZMETLER

Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasi çalışmalarını da bu yıllarda sürdürdü ve 1999 yılında Narlıdere Belediyesi yerel seçimlerini kazanarak Narlıdere Belediye Başkanı oldu. 2004 yılı yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilen ve rekor bir oyla yeniden Narlıdere Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, bölge halkının sevgisi ve ilgisiyle Narlıdere ilçesine önemli değerler kazandırdı. Nokta Dergisi 2004 yılında Abdül Batur’a “Doruktakiler” ödülünü vermişti. Pek çok farklı kurumdan farklı yöneticilik ve proje ödülleri kazanan Abdül Batur, “Yılın İlçe Belediye Başkanı” olarak da yıllarca farklı ödüller kazandı.

REKOR OYLA NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANI

Abdül Batur, 2009 yerel seçimlerinde %71’lik rekor bir oyla yeniden Narlıdere Belediye Başkanı seçildi. Narlıdere’de bulunan gecekondu bölgelerinde önemli dönüşüm projeleri hayata geçiren Batur, Narlıdere’yi modern bir kente dönüştürme çalışmalarına hız verdi. Narlıdere’ye Belediye Başkanlığı döneminde birçok kültür merkezi, pazaryeri, meydan, kurs, engelliler merkezi, müze, Cemevi ve spor salonları gibi önemli hizmet alanları kazandıran Abdül Batur, 2014 yılında 4. kez Narlıdere’den aday gösterildi ve yeniden Narlıdere Belediye Başkanı oldu.

2019’DA KONAK BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde önemli bir başarı grafiği çizen Abdül Batur, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Konak Belediye Başkan adayı oldu ve yine rekor bir oyla Konak Belediye Başkanı olarak seçildi. Başkan Abdül Batur, 105 belediye üyesi bulunan “Kıyı Ege Belediye Birliği” başkanlık görevini de yürütüyor. Abdül Batur evli ve 2 çocuk babası.

son dakika izmir haberleri