Son dakika İzmir festival haberleri 2022… İzmir Menemen Çilek Festivali 2022 duyurusu yapıldı. İzmir Menemen Emiralem Çilek Festivali ne zaman 2022 sorusu yanıt buldu. Menemen Çilek Festivali programı ortaya çıktı. Festival bu yıl “Çilek tadında Festival” sloganıyla düzenlenecek.

Geniş katılım beklenen festivale çilek hasadı eşliğinde vatandaşları davet eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Üretici ve tüketiciyi direkt buluşturacağımız festivalimiz için yoğun bir program hazırladık. Ünlü sanatçılarımız Bedia Akartürk ve Gülben Ergen konserleriyle de akşamları hep beraber olacağız. Tüm hemşerilerimizi Menemen’deki birbirinden renkli görüntülerin ve yarışmaların olacağı Emiralem Festivalimize davet ediyoruz” dedi.

İzmir Menemen Çilek Festivali 2022 ne zaman?

İzmir Menemen Çilek Festivali 2022 etkinliğinin bu yıl 12’incisi 14 Mayıs 2022 Cumartesi ile 15 Mayıs 2022 Pazar günlerinde gerçekleşecek. Menemen ilçesinin tanıtımı açısından önemli etkinliklerin başında yer alan Emiralem Çilek Festivali heyecanı başladı.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen festival öncesi Emiralem halkı ile bir araya geldi. Yöre halkı ile festivalle ilgili istişarelerde bulunan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, dayanışma, birlik ve beraberlik içinde bir program gerçekleştireceklerini ifade etti.

İzmir Emiralem Çilek Festivali 2022 programı

İzmir Menemen Emiralem Çilek Festivali 2022 programı ortaya çıktı. 14 -15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde; çocuk atölyelerinin yanı sıra,  ‘En Güzel Çilek Bahçesi’, ‘En Güzel Çilek’, ‘En Güzel Çilekli Pasta’ yarışmaları gerçekleştirilecek. Yöre halkı, kurulan üretici pazarında iki gün boyunca çileklerini görücüye çıkaracak.

14 Mayıs Cumartesi Günü saat 17.00’da kortej yürüyüşü düzenlenecek. Emiralem Dörtyol Kavşağı’nda başlayacak olan kortej, Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona erecek. Saatler 20.30’u gösterdiğinde ise ünlü sanatçı Bedia Akartürk, en sevilen türküleri festivale katılanlarla birlikte söyleyecek. 15 Mayıs Pazar Günü saat 20.30’da ise sevilen şarkıcı Gülben Ergen konser verecek.

Emiralem Çilek Festivali 2022 konserleri

Menemen Emiralem’in bereketli topraklarında çilek toplayan Başkan Pehlivan, yaptığı açıklama ile herkesi festivale davet etti.  Bereketli Menemen Ovası’nda çok önemli tarım ürünleri yetiştiğine dikkat çeken Pehlivan, “Bu tarım arazileri içerisinde Emiralem bölgemizde kendisine has kokusu ve tadıyla yetişen çilek, en değerli ürünlerimizden biri. Bu yıl 2 bin dönüm alanda 7 bin ton çilek hasatı gerçekleştirmeyi bekliyoruz. Cadde ve sokaklarımız, iki gün boyunca çocuk atölyeleri, mutfak tadımları, müzik dinletileri  ve ünlü isimlerin katılacağı konserlerle renklenecek. Festival coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşlarımızı bu hafta sonu çilek diyarı Emiralem’e bekliyorum” diye konuştu.

son dakika izmir haberleri