Son dakika İzmir Narlıdere haberleri… İzmir Narlıdere metrosu ne zaman bitiyor ve Narlıdere Metrosu ne zaman açılacak? Soruları yanıt buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Fahrettin Altay Metrosu’nda ray döşeme işlemlerinin yüzde 50’sini tamamlandığını duyurdu.

İzmir Narlıdere Metrosu ne zaman açılacak?

İzmir Narlıdere Metrosu 2023 yılı içinde açılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Buca Metrosu'nun temellerini atmamıza sayılı günler kala Narlıdere Metro çalışmalarımızın sonuna yaklaşıyoruz. Rayların yüzde 50'sini döşedik, istasyonların kaba inşaatı bitti. Gelecek yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete açıyoruz” dedi.

İzmir Narlıdere metrosu ne zaman bitiyor?

İzmir Narlıdere metrosunun ne zaman biteceği ve çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon şöyle konuştu: “Narlıdere Metrosu’nda tünel imalatlarımız tamamlandı. Hızlı bir şekilde ray döşemeye devam ediyoruz. 4-5 ay içinde rayları da tamamlamış olacağız. İstasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 3 istasyonun kaba inşaatını bitirdik, ince işçiliğine başladık. 2 istasyonun kaba inşaatı devam ediyor. 2 istasyona da başlayacağız. Elektromekanik imalatlar, sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Hızlı şekilde yılsonuna kadar bunları yetiştirmeye hedefliyoruz. Amacımız önümüzdeki yılın ilk üç ayında test sürüşlerine başlamak” diye konuştu. Başkan Tunç Soyer’in görevi devraldığında yüzde 12 seviyesinde olan Fahrettin Altay - Narlıdere Metro hattında imalat çalışmalarının yüzde 87’si tamamlandı.

son dakika izmir haberleri