İzmir Nöbetçi eczane, İzmir ili bölgesi için vatandaşların ihtiyaç duyduğu güncel nöbetçi eczane verisini hızlı bir şekilde sunar. Nöbetçi eczane, bulunduğu ilin eczacı odasının belirlediği nöbet listesine göre nöbet tutarlar Eczacılar ise, doktorların yazdıkları reçeteleri güncelleyip, hastalara ihtiyacı olduğu ilaçları verme yükümlülüğüne sahiptir. Bunun dışında ise hastanelere gitmek istemeyen ya da ulaşım konusunda zorluk çeken insanlar da eczanelere gidip yardım alabilir. Eczacı personeli 5 yıl sağlık bilimleri üzerinden eğitim alır. Doktor  kadar olmasa da hastaların sorunlarına çözüm bulabilir. Çok ciddi bir rahatsızlık yok ise, hastalardan anamnez alarak hastalık tespiti yapabilir. Böylelikle de hastalara ihtiyaçları olduğu ilaçları iletebilir. İzmir’deki nöbetçi eczaneler de bu gibi görevleri üstlendiği için hastanelere gidemeyen hastalar buralardan problemlerine çözüm bulabilir.

İzmir’de nöbetçi eczane arayanlar ise mesai saatleri dışında ilaç  ihtiyacı olan hastalar olduğu için eczanelere gidip hastalık sorunlarından bahsedip, kullanmaları gereken ilaçlara ulaşım sağlayabilir. Nöbetçi eczaneler her ilde 7/24 görev başında olduğu  için herhangi bir saatte bile rahatsızlanan insanlar gidip sorunları çözüme ulaştırılabilir. Küçük ilçe ve köylerde bazen nöbetçi eczaneler gece 23:59’a kadar nöbet tutabilir. Bu gibi durumlarda ise eczaneye gitmeden önce telefon ile arayıp teyit edilebilir. Bu sayede  mağduriyet yaşanmasının önüne geçilebilir.

İzmir nöbetçi eczane listesine https://izmir.eczaneleri.net/ adresinden çok rahat bir şekilde ulaşılabilir. İzmir’deki tüm eczanelerin adres bilgileri güncel olarak sitede bulunur. Böylece mesai saatleri dışında herhangi bir nöbetçi eczane ihtiyacı olduğunda sitedeki eczanenin adres bilgileri ile eczanelere ulaşım sağlanarak vatandaşlar ilaçlarını alabilir.

İzmir ilindeki nöbetçi eczaneleri internet sitesinde bulabileceğiniz gibi akıllı telefonlarınıza indireceğiniz nöbetçi eczane uygulaması ile  İzmir’deki tüm nöbetçi eczanelere anında ulaşabilirsiniz… Sağlıklı günler dileriz.
Mobil Uygulama: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.nobetci.eczaneleri