Son dakika İzmir haberleri… İzmir tefeci operasyonu 2022 özel harekat destekli yapıldı. İzmir Bornova Buca Konak Ödemiş tefeci operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ekonomik durumu kötü olan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayışı içerisine giren vatandaşları, yüksek faizlerle borçlandırdıktan sonra icraya vererek mağdur ettikleri belirlenen şüphelileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı. Öte yandan ağına düşürdükleri vatandaşları tehdit ve darp edip baskı yoluyla da mağdur ettikleri tespit edilen 11 şüpheliyi yakalamak için ekipler harekete geçti.

İzmir tefeci operasyonu 2022 Bornova Buca Konak Ödemiş

Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardından İzmir tefeci operasyonu 2022 için düğmeye basan polis ekipleri, T.K., S.K., B.Ç., H.S., M.K., E.A., R.G., İ.N., C.U. ve M.G. isimli 10 şüphelinin, Bornova, Buca, Konak ve Ödemiş ilçelerinde bulunan 12 ikamet ve 3 iş yerinde, suç ve suç unsuru ele geçirmeye yönelik, 14 Mart günü özel harekat destekli eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda da, 9 adet senet, 2 adet ajanda ve not kağıdı (birçok alacağın kaydedildiği listeler), 2 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, bir miktar esrar maddesi, 3 adet uyuşturucu hap, 1 adet döner bıçağı, 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 1 adet şarjör ve 5 adet mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

son dakika izmir haberleri