İzmir Teknofest 2023 ne zaman nerede düzenlenecek sorusu yanıt buldu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2023 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılacak.

İzmir Teknofest 2023 ne zaman başlıyor?

İzmir Teknofest 2023 2 Mart’ta başlıyor. Festival 5 Mart’a kadar devam edecek. Cumhuriyetin 100. yılında 6.’sı gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST'te milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda teknoloji yarışmalarında başarılı çalışmalara imza atan gençlere 13 milyon liranın üzerinde ödül, 30 milyon liranın üzerinde malzeme desteği verilecek. Her yıl, bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları, 2023'te 41 ana yarışma ve 102 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2023 teknoloji yarışmaları için başvurular, 20 Kasım'da sona erecek.

İzmir'de TEKNOFEST ekibi kuruldu

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2022 yılında düzenlenen TEKNOFEST'te birçok branşta aldığı ödüller ile festivale damgasını vurmuştu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEKNOFEST Ekibi koordinesinde ilçe ve okullarda kurulan TEKNOFEST komisyonları, süreç ve başvurular konusunda öğretmen ve öğrencilere destek oluyor. İl genelinde öğretmen ve öğrencilere verilen çevrim içi ve yüz yüze bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı seminerleriyle TEKNOFEST süreci devam ediyor. Ayrıca yarışmalar sonuçlanana kadar öğretmen ve öğrencilere yönelik proje ön değerlendirme ve detay raporu yazma konusunda eğitimler verilecek.