Son dakika İzmir haberleri… İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kent merkezine doğrudan bağlayacak tünel ve viyadük projesini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Dev projenin birinci etabını oluşturan 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve 1 üst geçit inşaatının yüzde 96’sı tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali önündeki imalatları inceledi, bin 850 metrelik viyadük inşaatı üzerinde yürüyüş yaptı. Başkan Tunç Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Özgür Ozan Yılmaz ve projede görev alan mühendisler eşlik etti. Başkan Soyer, 110 milyon liraya mal olacak bağlantı yolunu yeni yılın ilk aylarında hizmete alacaklarını söyledi.

Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi” tamamlandığında Konak güzergahından İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne 45 dakikada gidilen yolun 10 dakikaya ineceğini söyleyen Başkan Soyer, “İzmir trafiğini rahatlatacak en önemli çalışmalarımızdan biri viyadük ve tünel projesi. Kısa bir süre sonra yapımını yüzde 96 oranında tamamladığımız viyadükleri birbirine bağlayacağız ve hizmete açacağız. Böylelikle tünelin girişine kadar güzergahtaki trafiği tünel inşaatı tamamlanmadan rahatlatmış olacağız. Yan bağlantı yolları ile birlikte 1 milyar liraya mal olacak İzmir’in en uzun tüneli için de ihaleye çıktık” dedi.

Neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Yapılması Birinci Etap ikmal işi bin 850 metrelik güzergahta;

  • 2 viyadük, 2 alt geçit ve 1 üst geçit inşasını kapsıyor.
  • 2 alt geçit ve 1 üst geçit tamamlanarak hizmete girdi.
  • Viyadükler de yüzde 96 oranında tamamlandı.
  • 45 viyadük ayağına 550 kiriş montajı yapıldı.
  • Kısa bir süre sonra iki viyadük birbirine bağlanacak.
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince viyadüklerin üzerine asfalt serilecek.

Terminal önündeki trafik rahatlayacak

Viyadük ve alt geçitler Bornova ve terminal önündeki araç trafiğini rahatlatacak. Viyadüklerin hizmete alınması ile birlikte Kamil Tunca Bulvarı’ndan, Işıkkent’ten ve Çevre Yolu’ndan gelen araçların İzmir Şehirlerarası Terminali önünde bulunan kavşakta yarattığı trafik sıkışlığı önlenmiş olacak. Çevre Yolu’ndan gelen araçlar viyadüğü kullanarak Kamil Tunca Bulvarı’na geçiş yapacak.

Buca ve Altındağ tarafından gelen araç trafiği viyadüklere alınarak Çevre Yolu bağlantısı sağlanacak. Böylelikle terminal önünde araçlar ışıkta beklemeyecek ve hızlı geçiş yapacak. Viyadük altında hizmete giren alt geçitler sayesinde de Kamil Tunca Bulvarı’ndan gelen araçların Işıkkent’e, Konak yönünden gelen araçların ise Bornova yönüne kısa sürede ulaşması sağlandı.

Şehir trafiğine girmeden otogara ulaşılacak

Tünel ve viyadük projesi ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar'a bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi üzerinden İzmir'in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek. Dev yatırım tamamlandığında kent içi trafik rahatlayacak, şehir trafiğine girmeden Buca’daki Homeros Bulvarı, Işıkkent’teki İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne bağlanacak.

son dakika izmir haberleri