Son dakika İzmir haberleri… İzmir’de oto kiralama rent a car sitelerini taklit eden çete çökertildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlattı. Bu kapsamda, ülkemizde faaliyet gösteren kurumsal araç kiralama firmalarına ait internet sitelerinin gerçeklerinden ayırt edilmesi zor olacak şekilde sahte araç kiralama sitelerini hazırlattığı tespit edilen çeteyi belirledi.

Şüphelilerin sayfa üzerine iletişim bilgilerini ekledikleri, araç kiralamak isteyen vatandaşların sahte sitelerde yer alan iletişim numaraları ile irtibata geçtikleri ve araç kiralamak üzere şüpheliler ile anlaştıkları tespit edildi. Sonrasında da kendilerine verilen IBAN numaralarına araç kiralama ve depozito ücretlerini göndermelerine rağmen kiraladıkları araçların adreslerine gönderilmediği ve şüphelilerin bu yöntem dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edildi.

İzmir’de oto kiralama rent a car sitelerini taklit eden çete çökertildi

İzmir’de oto kiralama rent a car sitelerini taklit eden çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında ekipler, İzmir, Aydın ve Muğla'da 9 Mart tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlerken, operasyon kapsamında 13 şüpheli şahıs yakalandı. Dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan banka hesaplarına el konulurken, suçta kullanılan çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Öte yandan olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli şahısların İzmir'de 71 kişiyi, ülke genelinde ise toplam 235 kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç sağladıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden 8'i emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şüphelilerden 7'si tutuklanırken 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

son dakika izmir haberleri