Son dakika İzmir haberleri… İzmir’den Ankara çıkarması: Kemalpaşa Lojistik Merkezi Projesi hazırlığı başladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ve Meclis Üyesi Erol Diren Ankara’daydı. İzmir grubu, eski Başbakan Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u ziyaret etti.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu ile birlikte gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ziyaretine de katıldı.

İzmir’den Ankara çıkarması

İzmir’den gelen heyeti ağırlayan eski Başbakan Binali Yıldırım, projelere ara verilmeden devam edilmesi ve sorunların tespit edilerek aktarılması konusunda iş dünyası temsilcilerinin desteğini istedi. Bakan Pakdemirli, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgeleri’ne ilişkin durum değerlendirmesinin yapıldığı ziyarette, İZTO ve EBSO bünyesindeki komitelerden gelen talepleri dinledi.

Bakan Muş, İZTO ve EBSO işbirliğinde yürütülen Kemalpaşa Lojistik Merkezi Projesi ile ilgili detayların görüşüldüğü ziyarette, Merkez ile ilgili olarak bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verdi.  TOBB Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirilen Bakan Nebati ziyaretinde ise ekonomiye ilişkin gelişmeler değerlendirildi.

Ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımıza açık iletişimleri, çözüm odaklı ve yapıcı yaklaşımları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemalpaşa Lojistik Merkezi Projesi hazırlığı başladı

Ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımıza açık iletişimleri, çözüm odaklı ve yapıcı yaklaşımları için çok teşekkür ediyoruz. Sektörlerde yaşanan sorunları, üyelerimizden gelen talepleri tüm detaylarıyla kendilerine aktarma imkanı bulduk. Dile getirdiğimiz konularda hemen aksiyon alındığını görmek bizi memnun etti. Özellikle Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ilgili çalışma grubu oluşturulması İzmir için çok önemli bir gelişme. Nihai sonuca doğru adım adım yaklaşıyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım ile görüşmemiz bizler için çok önemliydi. Kendisiyle pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Tüm ziyaretlerimizin İzmir için önemli gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim.” dedi.

Ender Yorgancılar’dan açıklama

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ı ve bakanlarımızı ziyaretimizde çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İzmirimizin Kemalpaşa Lojistik Merkezi Projesi başta olmak üzere ana konularını ve üyelerimizin sektörel konularını paylaştık. Kurduğumuz diyalog mekanizması, İzmir’in ülke ekonomisine katkılarını artıracak olup bu sinerjiden büyük memnuniyet duyduk” diye konuştu.

son dakika izmir haberleri