Karo halı iç içe geçen parçalardan oluşan, genellikle duvardan duvara tüm zemine döşenen yüksek kalitede iplik ve tabana sahip olduğu için uzun ömürlü olan bir halı türüdür.

Yüksek kaliteli olması, çok fazla renk ve çeşit seçeneğinin bulunması nedeniyle genellikle ticari alanlarda tercih edilmektedir.

Karo Halı Çeşitleri Nelerdir?

Kullanıcının özel isteği doğrultusunda hazırlanabilen karo halıların birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Hav yüksekliğinden iplik çeşidine, ipliğin sıklığına kadar isteğe göre çeşitlendirilebilir.

Aynı zamanda hem antistatik hem de alev almazlık özelliği bulunmaktadır. Böylece hem vücudunuzdaki elektriği topraklama özelliğine sahiptir, hem de yangına karşı mukavemet göstermektedir.

Karo Halıların Kullanım Alanları Nelerdir?

Karo halı birçok farklı alanda iç ve dış mekanlarda çok fazla tercih edilir. Bunun nedeni ise ısı yalıtımı çok iyidir, nem ve rutubet yapmaz, ses yalıtımı çok iyidir. Üzerinde topuklu ayakkabıyla bile çok rahatlıkla yürüyebilirsiniz.

Karo halıların en fazla tercih edildiği bölgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ofislerde
  • Evlerde
  • Hastanelerde
  • Üniversitelerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Karo Halı Nerelerde Kullanılır fiyatları nedir

1- Ofis Karo Halı Özellikleri Nelerdir?

Kullanım alanları genellikle ofisler ve ticari alanlar olan karo halıların, bu alanlarda tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biri ses yalıtımının iyi olmasıdır.

Üzerinde topuklu ayakkabıyla bile rahatlıkla yürüyebileceğiniz ve alt kata rahatsız edici şekilde sesin gitmesini önleyecek tarzda bir yapısı vardır.

Bir diğer sebep ise kolaylıkla temizlenebilmesi ve koku, nem, rutubet oluşturmamasıdır. Yine bu sebepten hastane ve üniversite gibi yerlerde de sıklıkla tercih edilmektedir.

2- Ev İçin Karo Halı Kullanma Sebepleri Nelerdir?

Evinizde henüz yeni emeklemeye ya da yürümeye başlayan bir bebeğiniz varsa karo halılara uzun bir süre ihtiyacınız olacak demektir.

Çünkü hem ses hem ısı yalıtımı bakımından oldukça kullanışlı olan karo halılar aynı zamanda kolay temizlenebilme özelliğine de sahiptir.

Karo halılar aynı zamanda her bütçeye uygun malzemede oldukça fazla çeşide sahiptir. Fakat yine de bütçe sıkıntınız varsa 2. el karo halı tercih edebilirsiniz.

Karo Halı Nerelerde Kullanılır fiyatları nedir

3- Karo Halıların Fiyatları Nelerdir?

Kullanacağınız malzemeden, yaptıracağınız zeminin metrekaresine kadar değişim gösteren karo halıları her bütçeye uygun bulabilirsiniz.

Lüks ve kaliteli olsun isterseniz ithal karo halı tercih edebilirsiniz. Fakat daha makul fiyatlarda hem kaliteli hem de şık tasarımlarda halılar bulmanız da mümkündür.

Fiyat araştırmasına girdiğinizde genellikle karşınıza 50x50 karo halı fiyatları çıkacaktır. Bunun dışında ofis karo halı fiyatları ya da ofis halısı fiyatları şeklinde de seçenekler ile karşılaşabilirsiniz.

Kaynak: Yeşil Parke