Kesme tahtası her evde en az bir tane bulunan bir üründür. Birçok evde hem sen bize hem de kırmızı et ve tavuk doğramak için kullanılır. Polietilen malzeme kullanılarak üretilmiş olan kesme tahtaları dayanıklılık yönünden oldukça avantajlıdır. Yüksek yoğunluklu olmaları sebebiyle çizilmeye ve bıçak darbelerine karşı dayanıklıdır. Yüksek yoğunluklu polietilen kesme tahtalarını ihtiyacınıza göre farklı boy ve renkte satın alabilirsiniz.

Polietilenden üretilmiş olan kesme tahtası dayanıklılık yönünden avantajlı olduğu için genellikle endüstriyel mutfaklarda tercih edilir. Düşük yoğunluklu polietilen kesme tahtaları genellikle evlerde tercih ediliyor. Bu ürünlerin ağırlıkları daha azdır.  Evlerde tercih edilen bu ürünler daha sık yenisi ile değiştirilir.

Kesme Tahtası Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Kesme tahtası derin çizikler aldıysa değiştirme zamanı gelmiş demektir. Derin kesiklerin oluştuğu kesme tahtaları gıda ile temas etmesi ile bu kesiklere gıda artıkları girer. Buralarda bakteriler üreyerek yiyeceklere bulaşırlar. Sağlık açısından herhangi bir sakıncalı durum olmaması adına periyodik olarak ya da aşınmaya bağlı kesme tahtanızı değiştirmeniz gerekir.

Kullanım amaçlarına göre endüstriyel mutfaklarda ve evlerde sıklıkla tercih edilen kesme tahtaları farklı renklerde ve ebatlarda üretim piyasada satışa sunulmuştur. Mutfakların gözde ürünleri arasında olan kesme tahtaları birçok açıdan avantaj sağlar. Sizler de ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olan kesme tahtasını https://www.madamecoco.com/kesme-tahtalari/ sitesini ziyaret ederek uygun fiyatlarla güvenle satın alabilirsiniz