Günümüzde halk arasında büyük bir önem taşıyan kızlık zarı, kadınlarda bulunan vajinanın giriş kısmında ortalama 1,1,5 cm genişliğe sahip olan, iç kısımda görülen ince bir yapıdır. Vücut organlarından herhangi biri olmayan kızlık zarı dikimi, vücut genelinde fonksiyonel anlamda herhangi bir işlevinin olması da söz konusu değildir.

Son zamanlarda internet arama motorlarının başında gelen kızlık zarı dikimi birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Kızlık zarı dikimi işlemleri, istenmeyen durumlardan dolayı kızlık zarının yırtılmasında yapılan cerrahi müdahaledir. Kızlık zarı dikimleri mutlaka uzman hekim ve firmalar tarafından yapılmalıdır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Bekâret testi olarak da bilinen kızlık zarı muayenesi, toplumsal baskılar sonucunda veya istenmeyen durumların sonucunda jinekologlar tarafından yapılan işlemdir. Kızlık zarı muayene işlemleri normal kontrol gibi gerçekleştirilir. Kızlık zarı dikimi özelinde kızlık zarı muayenesi sırasında kaymayı engellemesi amacı ile hekim tarafından vajina dudakları gazlı bez ile tutulur ve küçük dudaklar kenara çekerek kızlık zarının görüntülenmesi sağlanır. Ortalama 5 dakika süren bu muayenede, herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez, vajina içerisine birşey sokulmaz. 355

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarının herhangi bir neden ile bozulması, kızlık zarı dikimi işlemlerinin yapılmasını gerektirir. Kızlık zarı dikimi işlemleri uzun ve kısa süreli olmak üzere iki farklı gruba ayrılır. Kalıcı ve geçici kızlık zarı dikimleri, kişinin talebine göre hekimler tarafından uygulanır.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Kızlık zarının bozulması durumunda, kızlık zarının dikim işlemleri ile onarılması elbette ki mümkün. Kızlık zarının ne zaman yırtıldığı önemsiz olmak ile birlikte işlem sonrasında ilişki sırasında kanama görülür. Ayrıca doğum yapmış kadınlarda dahi kızlık zarı dikimi işlemleri yapılır.

Kürtaj Nedir?

Rahim içerisinden parça alma işlemi olarak bilinen kürtaj halk arasında istenmeyen gebeliğin sonlandırılması olarak da bilinir. Kürtaj işlemleri uzman hekimler tarafından kişinin duruma uygun olup olmadığına bakılarak yapılan işlemlerdir. Kürtaj işlemleri birçok farklı hastalığın sonucunda da yapıldığından evli ya da bekar tüm insansanlarda mecburiyet durumlarında yapılabilir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj işlemleri genel anlamda istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında yapılmış olsa da bazı kadınsal hastalıkların tedavi yönteminde de tercih edilir. Bu anlamda kadınlarda sıklıkla görülen adet kanamalarının fazla olması, adet kanamalarında düzensiz veya uzun sürmesi, çekilen ultrayon görüntüsünde kişide normal olmayan durumlara saptanması ve rahim içinin olması gerekenden daha kalın ise tanısal amaçlı da kürtaj yapılabilir.

Ayrıca düşükten sonra içeride kalan kalıntıların alınmasında da kürtaj işlemleri tercih edilir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler

Uzman hekimler tarafından yapılan tüm tıbbi müdahalelerde olduğu gibi kürtaj işlemleri öncesinde de hastaların dikkat etmesi gereken detaylar vardır. Kürtaj işlemleri öncesinde kişinin kullanmış olduğu kan ilacı veya antibiyodik gibi ilaçların kullanımını durdurmalı, kürtaj işlemlerine gelmeden önce rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Öyle ki, kürtaj sonrasında kişilerin rahat etmesi oldukça zor olduğundan, kıyafet detayı büyük önem taşır.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj işlemleri sonrasında hekimin belirtmiş olduğu zaman dilimi içerisinde cinsel ilişkiden mutlaka uzak kalınmalıdır. Ayrıca işlem sonrasında kanamaların oldukça normal olması, tampon kullanımlarını gerektirmez. Kürtaj sonrası doktor tarafından verilen ilaçlar, mutlaka düzenli olarak kullanılmalıdır.

Kürtaj Fiyatları

Kişilerin kürtaj işlemlerine ihtiyaç duydukları zamanlarda en çok merak edilen detayların başında kürtaj işlemleri için talep edilen fiyat tutarları gelir. Kürtaj işlemleri devlet kurumlarında ücretsiz bir şekilde yapılırken, özel sağlık kuruluşlarında yapılan işleme göre fiyatlar belirlenir.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Kadınların genital bölgelerinde birçok farklı nedene bağlı olarak ya da yaşın ilerlemesi ile birlikte görülen sarkmaların oluşması, labioplasti işlemlerinin yapılmasını gerektirir. Genital bölgenin fonksiyonel amaçlar ile düzenlenmesi, labiolasti işlemlerinin avantajlarını ortaya koyar.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti işlemleri, yaş fark etmeksizin genital bölgesinde istenmeyen sarkıkların yaşanması durumlarında tercih edilebilir. Labioplasti işlemleri genellikle yaşı ilerlemiş kadınlar tarafından tercih edilen cerrahi müdahaleledir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Kozmetik cerrahi sektöründe sıklıkla yapılan genital bölge müdahaleleri, kişilerin durumlarına göre farklı teknikler kullanılarak yapılır. Bu anlamda labioplasti işlemini yapan uzman tarafından en çok tercih edilen teknik parsiyel rezeksiyondur.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti işlemlerinin sıklıkla tercih edilmesi, fiyatlar konusunda yapılan araştırmaları da artırmıştır. Labioplasti işlemleri, işlemi yapacak olan hekimin tecrübesi, kurumun kullandığı cihaz kalitesine ve kişinin işlem tekniğine göre değişiklik gösterebilir.