Köpek maması ve köpek malzemeleri, sevimli dostunuzun genel ihtiyaçlarıdır. Bu tarz ürünleri güvenilir yerlerden satın alarak, siz de dostunuzun sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Köpek Maması Tam ve Dengeli Olmalıdır

Köpek maması, her gün yemek artıkları veya sadece pirinç, havuç ve kıyma sunmakla aynı şey değildir. Evcil hayvanınızın sağlığını ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir seçimdir. Bu nedenle planlı, özenli ve özverili bir şekilde yapılmalıdır.

Köpek mamasının seçimi, hayvan uzmanlarından (hem veteriner hem de beslenme uzmanı) araştırma, bilgi ve destek gerektirir. Ayrıca, her gün yiyecek hazırlamak veya dondurulmuş porsiyonları hazırlayıp saklamak için yeterince müsait olmanız gerekir. Sağlıklı köpekler için en uygun köpek maması miktarı esas olarak evcil hayvanın ağırlığına, boyutuna ve yaşına göre değişir. Bu nedenle yem seçerken yaş grubu ile ilgili tavsiyelere uyulması önemlidir.

Sonuçta, çok aktif ve gelişmekte olan bir yavru köpeğin ihtiyaçları, genellikle daha hareketsiz olan yaşlı bir köpeğin ihtiyaçları ile aynı değildir. Bu nedenle, her yaş için belirli bir mamasına ek olarak, yavru köpekler, yetişkinler veya yaşlılar için doğru miktarda mamayı sunmak önemlidir.

Mamayı seçerken, evcil hayvanın ağırlığına göre paketteki köpek maması miktarının nasıl hesaplanacağına ilişkin talimatlara bakın. Ancak hem mama hem de miktar belirlemeden önce bir veteriner, tercihen bir beslenme uzmanı ile konuşmak önemlidir. Köpek mamasının, dostunuzun yaşı, ırkı ve sağlık gereksinimlerine hitap ettiğinden emin olun.

Köpek Eğitim Ürünlerini İhmal Etmeyin

Köpek eğitim ürünleri seçimi son derece önemlidir. Eğitim köpekleri farklı eğitim ürünleri gerektirir. Bu eğitim ürünlerine köpek eğitim ürünleri denir. Köpek eğitim ürünü satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Eğitim tasması köpek eğitim malzemelerinden biridir ve köpeğin boy ve kilosuna göre alınmalıdır. Bu tasmalar köpeğin boynunu sıkmamalı veya rahatsız etmemelidir. Ayrıca en ufak bir hareketle köpeğin boynundan düşecek kadar gevşek olmamalıdır. Yakanın kalitesine de dikkat edilmelidir. İç yüzey, köpeğin rahat bulacağı rahatlığı sağlamalı ve tahriş edici herhangi bir madde içermemelidir. Ek olarak, köpek eğitim ürünleri için ödül mamaları satın alınabilir.

Köpek maması satın alırken mamanın içeriğine, besin değerine ve lezzetine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu mamalar; köpeğin yaşına, kilosuna ve günlük aktivitelerine uygun olmalıdır. Ödüllü yiyeceğin yapay renklendirici, şeker, koruyucu ve tatlandırıcı içermediğinden emin olunmalıdır. Bir diğer eğitici ürün ise düdüktür. Köpek düdükleri, son derece yüksek sesli olmalı ve köpeğin ilgisini çekmelidir.

Köpek eğitim ürünlerinden bir diğeri ise tuvalet eğitim ürünleri olarak bilinmektedir. Evcil köpekler için tuvalet eğitim ürünü bir çeşit zorunluluktur. Bu nedenden dolayı tuvalet eğitim ürünleri almak son derece önemlidir. Tuvalet eğitim ürünleri çok fazla farklı çeşitlerde üretildiğinden dolayı aralarından seçim yapmak çok zor olabilmektedir. Köpeği eğitmek için köpek tuvalet halılarından faydalanabilirsiniz. Bu halıların kullanılma şekline, yapıldığı malzemeye dikkat etmek ve koyulacak alanın genişlik ve büyüklüğüne uygun olacak şekilde bir tercihte bulunmak gerekir.

Köpek maması ve malzemeleri için petshop mağazası ZOO’yu ziyaret edebilirsiniz.