Koray Altınel Ukrayna iddiaları gazeteciler tarafından araştırıldı. İhtarname çekilmiş, keşif yapılmış! Bu nasıl dolandırıcılık soruları yanıt arıyor. Askeri malzeme alımı için anlaştığı Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığını öne süren Volodymyr Krakovetskyi’ye, malzemelerin hazır edildiğine dair iş adamı Koray Altınel tarafından 20 Nisan günü Sulh Hukuk Mahkemesine başvurulduğu aynı zamanda da Ankara 54. Noterliği tarafından ihtarname çekildiği ortaya çıktı.

Volodymyr Krakovetskyi’nin ürünleri teslim alabilmek için hazırlaması gereken ‘END USER’ isimli belgeyi 25 Nisan günü hazır ettiği fakat 7 Nisan günü karakola başvurarak ‘Dolandırıldım’ iddiasıyla şikayetçi olduğu tespit edildi. Sulh Hukuk Mahkemesi hakiminin ise, Altınel’in talebiyle Ankara’daki işletmenin deposunda keşif yaptığı ve depodaki malların tespiti için bilirkişi görevlendirdiği öğrenildi.

Koray Altınel Ukrayna iddiaları araştırıldı

Araştırmacılar, O belgelere ulaştı: Dilek YAMANDEMİR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Koray Altınel'in sahibi olduğu AKA Savunma Sanayi Şirketinden 5 milyon dolarlık mal satın aldı. İddiaya göre, Krakovetskyi  anlaşmadan sona askeri malzeme alımı için görüştükleri Türk iş adamı Altınel’in aralarında bulunduğu bir takım iş adamları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Krakovetskyi'nin şikâyeti üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Koray Altınel Ukrayna iddiaları gazeteciler tarafından araştırıldı: Koray Altınel mağdur

Volodymyr Krakovetskyi'nin dolandırıldım iddiası

Volodymyr Krakovetskyi'nin şikayetçi oldukları iş insanları arasında AKA Savunma şirketi sahibi Koray Altınel ile Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar da bulunduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Krakovetskyi, iş insanlarına 11 farklı zamanda toplamda 4 milyon 607 bin 572 dolar ile 42 bin TL verdiğini, parayı vermesinin ardından iş insanlarıyla irtibatı azaldığını öne sürdü. Krakovetskyi, malzemelerin de temin edilmemesi üzerine ödediği parayı geri istediğini ancak alamadığını iddia etti.

Başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan iddiaların odağındaki iş adamı Koray Altınel, “Görüşmelerimiz yasal çerçevede gerçekleşti. Yelek ve başlıklarla ilgili çalışmalara başladık. Yurtiçi ve yurtdışında çalıştığımız şirketlere sipariş verdik. Bize ödemelerin fon aracılığıyla yapılacağını söylediler. Toplamda 5 milyon 50 bin dolar kadar ödeme yapıldı. Bu paralar bize parça halinde geldi. Yelek ve başlığın acil olmadığını, öncelikli olarak silah ve mühimmatın acil olduğunu söyledi. Biz bu arada yelek ve başlıklara yönelik siparişleri verdik. Bir kısmı geldi. Anlaşmalı fabrikamızda ürettik. Bu ürünlerimiz yaklaşık 40 gündür hazır. Sözleşmeyi parayı gönderen kişilerle yaptık. Volodymyr Krakovetskyi'nin 12 kişilik ailesini Türkiye'ye getirdim. Bu kişinin benden maddi anlamda sürekli istekleri oldu. Kendisine 180 bin dolar para verdim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek kendisini savundu.

Koray Altınel Ukrayna iddiaları gazeteciler tarafından araştırıldı: Koray Altınel mağdur

Koray Altınel Ukrayna iddiaları gazeteciler tarafından araştırıldı: Koray Altınel mağdur

Koray Altınel iddiaları ile yeni gelişmeler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iş adamı ve 4 şüpheli ifadesi ardından, tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Tüm şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında ARAŞTIRMACILAR konuyla ilgili çarpıcı detaylara ulaştı. Koray Altınel’in eşinin, şirketin yönetim kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle şikayetten 15 gün sonra sabah erken saatlerde gözaltına alındığı ve bu gözaltı süresinin soruşturmanın tamamlanmaması nedeniyle 24’er saat olmak üzere 2 kez uzatıldığı belirlendi.

Araştırmacılar detaylara ulaştı

‘End User’ isimli ‘Son kullanıcı sertifikasının’ Ukrayna Büyükelçiliği tarafından satıcıya verilmesi zorunluluk koşulu olan belgenin, Volodymyr Krakovetskyi tarafından malzemeleri alabilmek için hazırlaması gereken bir belge olduğu ve belgenin İthalatçı olarak hazırlama yükümlülüğünün bulunmasına rağmen, belgeyi hazırlamadan günler önce 7 Nisan günü şikayetçi olduğu tespit edildi. Koray Altınel’in kendilerine sunulacak ‘END USER’ belgesinin hazır edilmesi için beklediği, belgelerin 25 Nisan tarihinde hazır edilmesine rağmen iş adamının 20 Nisan günü Ankara Batı Sulh Hukuk Mahkemesine başvurduğu belirlendi.

Yine Altınel tarafından malzemelerin hazır edildiğine dair noter aracılığıyla Volodymyr Krakovetskyi'ye ihtarname çekildiği ortaya çıktı. Volodymyr Krakovetskyi‘nin Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ifadesinde mesleğin Ukrayna İletişim Başkanı olarak belirttiği, tercüman olmadan ifadesinin alındığı ve tutanakta tercüman adının yer almadığı görüldü. Altınel’in Ankara’daki işletmenin deposunda Sulh Hukuk hakimi tarafından keşif yapıldığı ve malların tespiti için bilirkişi görevlendirildiği öğrenildi. Soruşturma, sürüyor.

Koray Altınel Ukrayna iddiaları gazeteciler tarafından araştırıldı: Koray Altınel mağdur