KPSS sınavında çıkabilecek tüm sorulara hazırlıklı olmak ve Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan yüksek bir puan almak isteyenler için mutlaka dikkate alınması gereken konuların başında sınava çalışılan kitaplar geliyor. KPSS kitabı alırken dikkat edilmesi gerekenler ve KPSS kaynak önerileri hakkında merak edilen sorular yanıt buldu. KPSS kitaplarında yıl önemli mi ve en iyi KPSS kitapları nedir sorularının cevapları ortaya çıktı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlananlar için en doğru kaynak kitapları seçmek en elzem konuların başında geliyor. Geleceğe dair hedeflerine bir adım daha yaklaşmak isteyenler, zorlu KPSS sürecini en doğru şekilde, en donanımlı biçimde ve doğru kaynaklarla beslenerek geçirmeye çalışıyor. Bunun için gerekli olan ise en iyi KPSS kitapları ile çalışmaktır.

KPSS sınavına her yönüyle etkin bir şekilde hazırlanmak için; en doğru kaynak kitapların seçiminden, en iyi yayınevi tercihine, eğitimciler tarafından tavsiye edilen kitaplardan, kitapların ücret bilgisine, geniş bir yelpazede alınması gereken kararlar ve incelenmesi gereken konular var. KPSS kitabı alırken dikkat edilmesi gerekenler denilince ilk akla bu maddeler geliyor ancak konu bunlarla da sınırlı kalmıyor. Sınavdan iyi bir puanla çıkmak için tüm detaylarıyla zorlu bir hazırlık süreci geçirmek ve tüm dikkati sınava vermek gerekiyor.

KPSS kitabı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Kitap seçimine dikkat edin: Sınava ilk kez hazırlananlar için, set olarak satılan kitapların tercih edilmesi iyi olacaktır. KPSS sınavına önceki yıllarda da çalışmış olanlar ve belirli konularda yeterli olanlar ise konu anlatımlarına ve eksiği olan ders kitaplarına yönelebilir.

Yayınevi tercihini iyi yapın: En doğru ve kapsamlı kaynak kitaba ulaşabilmenin yolu doğru yayınevinden geçer. Yayınevi iyi araştırılmalı ve yayınevi hakkında yazılanlar incelenmelidir. Tüm etkenler değerlendirilerek yayınevi tercihi yapılmalıdır.

Kitap tavsiyesi alın: Kitabı daha önce almış, ilgili konuya ve kitaba daha önce çalışmış kişilerle irtibat kurun ve kitap tavsiyesi isteyin. Doğru kaynak kitap için tavsiye almak, sizin en zor konulardan birini kolayca aşmanızı sağlayabilir.

Tek kitap almayın: Sınav perspektifinizi genişletecek yayınlara yönelin ve farklı konulardan farklı kaynaklara erişmeye çalışın. Tek kitap almak sizi daha dar bir çerçeveye hapsedebilir. Bu sebepten set kitaplara yönelmeniz daha mantıklı olabilir.

Çıkmış soruları görebileceğiniz kitaplar alın: Önceki yıllarda yapılmış sınavlarda çıkmış olan soruları görebileceğiniz, inceleyebileceğiniz bu sorular ile cevapları üzerine detaylara hakim olabileceğiniz kaynak kitapları alın. Bu sayede iyi bir pratik kazanabilirsiniz ve sınav anına hakim olmanız kolaylaşabilir.

KPSS kaynak önerileri / En iyi KPSS kitapları

En iyi KPSS kaynak önerileri ve en iyi KPSS kitapları için bazı yayınları tavsiye edebiliriz. Soru ve çözümlerin bir arada olduğu, 5 ayrı kitaptan oluşan, akılda kalıcı ve detaylı soru çözümlerinin yer aldığı, en beğenilen ve sık kullanılan kitap setlerinden olan Pegem Yayınevi’nin Konu Anlatımını Destekleyen Soru Bankası’nı önerebiliriz. Ayrıca Benim Hocam Yayınları’ndan çıkan 5’li kitap setini de incelemenizi tavsiye ederiz. Alanında uzman isimler tarih, vatandaşlık, Türkçe, matematik ve coğrafya ders notları ile ayrıntılı videolar hazırladılar. Dershaneye gitmeden dershane eğitimi almak isteyenler için ideal bir set.

Bir diğer kitap tavsiyemiz ise Taktiklerle Problemlerle Konu Anlatımlı Soru Bankası KPSS kitaplarıdır. İlyas Güneş’in hazırladığı bu kitapta konu anlatımlarını ve örneklerle soru çözümlerini görebilir, problemlere yönelik hazırlanan bu özel kitap ile KPSS’ye etkin biçimde hazırlanabilirsiniz. Ayrıca İnformal Yayınları’nın çıkardığı KPSS Matematiğin Kara Kutusu adlı kaynak kitap da, geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda çıkan soruları ve ayrıntılı çözümleri veriyor. Bunun yanı sıra aynı soru için farklı çözüm önerilerini de bu kitap ile görebiliyor, kendi kendine öğrenme sistemine uygun soru kitabı ile sınava hazırlanabiliyorsunuz. Ayrıca şu ek listeye göz atarak KPSS kaynak önerileri / En iyi KPSS kitapları tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz;

  • Doğru Tercih Yayınları: Tarihin Pusulası
  • 2022 KPSS Coğrafya Video Ders Notu Kitabı (Hoca Webde Yayınları)
  • 2021 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Konu Tamamı Çözümlü Çıkmış Sorular (Yargı Yayınları)
  • 2022 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Aşina Soru Bankası Seti (İsem Yayıncılık)
  • 2022 KPSS GY GK Çözümlü Modüler Soru Bankası (Yediiklim Yayınları)
  • 2021 KPSS GYGK Yaprak Test (Uzman Kariyer Yayınları)

KPSS kitaplarında yıl önemli mi?

KPSS kitaplarında kesinlikle yıl önemlidir. Özellikle vatandaşlık, coğrafya, anayasa ve hukuk gibi konularda kanunlar, vatandaşlık konuları ve diğer coğrafi etkenler değişebildiği için, en güncel kaynaklardan beslenmeniz sizi başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır. Bunlar dışında kalan konular için önceki yıllarda basılmış kitaplardan faydalanabilirsiniz.