Kullan at ürünler size ve ailenize asla zarar vermez.. Gıda kapları, bardaklar, kraft çanta veya hijyen ürünleri… İcat edilmeleri 19. Yüzyılın sonuna denk gelen “kullan at” ürünler, uzun yıllardır hayatımızdalar. Üstelik sadece gıda veya içecek sektöründe değil, bu ürün tarzı aynı zamanda sağlık ve temizlik ürünlerinde sıklıkla tercih edilen bir konsept olma özelliğini taşıyor. Sizler için özellikle paket servis ve hazır yemek sektörlerinin gelişmesini takip ederek günden güne gelişen kullan at ürünlere yakından baktık. Kullan at ürünler ne gibi avantajlar sağlıyorlar? Gıda sektöründe olduğu gibi sağlık ve hijyen ürünü üretiminde niçin bu konsept sık sık tercih ediliyor?

Kullan At Ürünlerin Avantajları

Kullan at bardak ve kullan at tabak gibi ürünler nispeten yeni olsalar da, gıda depolamak – saklamak için kullanılan saklama eşyalarının kullanılmaya başlanması, şehirleşmenin ilk örnekleri ile başlıyor. Antik Yunan ve Mısır’da kullanılan agoralar, kilden kaplar ve testiler, o dönem için ilk kaplardı ve bugünkü kullan at ürünlerin aksine daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptiler. Endüstri devrimi ile insanların refah seviyesi ve geliri arttı. Ancak sanayileşme ve şehirleşme aynı zamanda hızlı olmayı da gerektiriyordu. Tüm bu etmenler, kullan at ürünlerin hayatımızda daha fazla yer edinmesinde büyük rol oynadılar. Bunda elbette ilk olarak bu ürünlerin hesaplı maliyetleri ve kullanım kolaylıkları en önemli unsurlar oldular.

Kullan at ürünlerin ilk avantajlarından birisi hesaplı ve ucuz olmalarıdır. Kolay ve yüksek sayıda üretilmelerine ek olarak, bu ürünler harcanabilirler ve kırılmazlar. Ucuz ve hesaplı olmaları, kullan at ürünlerin özellikle üreticiler tarafından yüksek sayıda, kolayca ve hızlı bir şekilde üretilebilmelerini sağladı. Bu da giderek şehirleşen insanlar ve büyük şehirler için bulunmaz nimetlerden birisiydi. Ancak kullan at ürün olarak bilinen yemek kabı, kraft torba ve bardakların özellikle üreticilere sundukları fayda bunlarla sınırlı değil.

Sağlıklı Kullan At Ürünler

Kullan at ürünlerin sağladıkları avantajların başında sağlıklı olmaları geliyor. Özellikle fiziksel temas veya benzeri şekillerde bulaşan mikropların yayılmasını önlemek için “kullan at” konsepti oldukça ideal. Bu ürün tarzının sunduğu hijyenik fayda, kullan at kek kabı veya karton kutulara ek olarak aynı zamanda hastane ve kliniklerde kullan at eldiven veya yüz maskesi gibi ürünlerin yaygın olarak kullanılmasını sağladı. Günümüzde mikropların bulaşmasını engellediği için çoğu sağlık ürününün (şırınga, cerrah maskesi, eldiven, iğne ve bandajlar) kullan at prensibi ile üretilip kullanıldığını söyleyebiliriz. Otellerde tek kullanımlık galoş, sabun, diş macunu gibi ürünlere rastlamak mümkün. Aynı şekilde gıda endüstrisinde de karton kutu, kraft çanta, tek kullanımlık kâseler pek çok restoran ve kafe tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Zaman Ve Maliyetten Tasarruf İçin Kullan – At Ürünler

Kullan at ürünlerin özellikle gıda sektöründe tercih edilmesinin bir diğer nedeni de zamandan ve özellikle de maliyetten tasarruf ettirmesidir. Bu ürünler yemek için kullanıldıklarında bulaşık gerektirmezler, hafif malzemeden üretildikleri için kırılmaları durumunda yerine yenisini koymak kolaydır. Ancak kullan at ürünlerin başlıca avantajları arasında hafiflikleri gelir. Çoğunluğu kraft kağıt, polipropilen malzemeden üretilen kullan at ürünler, hafiftir ve bu da onların lojistiğini kolay ve masrafsız kılar. Bununla beraber, özellikle gıda sektöründe bu ürünler bulaşık deterjanı, enerji ve su gibi kaynaklardan da tasarruf ettirdikleri için tercih edilir ve çoğu fastfood restoranı tarafından kullanılırlar.

Çevreyle Barışık Kullan At Ürünler

Pek çok kişi kullan at ürünlerin tüketimi arttırdığını ve çevreye zarar verdiğini düşünür. Aksine, özellikle ABD’de kullan at bardak ve tabaklarla ilgili artan tüketimin hemen sonrasında bu tipteki ürünlerin doğada çözünebilir maddelerden yapılması kararlaştırıldı. Günümüzde kese kâğıdının özellikle gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının esas nedeni budur. Bununla birlikte, kraft kağıt olarak da bilinen kese kağıdının daha doğal bir görünüm sunması, özellikle kahve gibi ürünlerin paketlenmesinde bu tip doğada çözünebilen – yok olabilen malzemelerin kullanımını arttırmıştır.

Reklam Ve Promosyon

Gelişen teknoloji, kullan at ürün gruplarını da ciddi oranda etkiledi. Günümüzde baskılı veya lamine kaplamalı pek çok farklı kullan at ürün bulunuyor. Bununla beraber, gelişen ambalaj endüstrisine paralel olarak, pek çok farklı kullan at kağıt bardağa, tabağa veya karton kutuya rastlamak mümkün. kullanatfabrikasi sektörün genç ve dinamik sitesinde uygun fiyatlı bol çeşit bulunmaktadır.