Liposuction duruma göre genel, lokal veya epidural anestezi altında yapılır ve tedavi edilen vücut bölgesinden yağı alan bir aspiratöre bağlı yağ dokusuna bir kanül veya şırınga yerleştirilmesinden oluşur.

Kozmetik cerrahide kullanılan, kanül veya şırınga kullanılarak vücudun çeşitli bölgelerinden yağ veya yağ dokusu alınarak silueti yeniden şekillendiren liposuction cerrahi bir tekniktir.

Ayrıca liposuction ameliyatı genellikle bir ile iki saat arasında sürer ve bu sırada büyük miktarda sıvı kaybedilir, bu nedenle intravenöz sıvılarla değiştirilmelidir.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Günümüzde çoğu müdahale lokal veya lokal-bölgesel anestezi altında yapılır. Kanüllerin çapı küçüktür ve düzensizlik riski az olan yüzeysel liposuctiona izin verir.

Müdahale hemen hemen tüm vakalarda ayakta tedavi bazında yapılır ve kan kaybı önemli değildir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Ultrasonik liposuction veya Vaser mode liposelection, minimum rahatsızlık ve etkili sonuçlarla yağ dokusunu parçalayan ve uzaklaştıran yeni bir tekniktir.

Vaser ultrasonik liposuction, yağ dokusunu emülsifiye etmek için ultrason teknolojisini kullanması ve kanüllerinin aspirasyon sırasında doku travmasını en aza indirecek şekilde tasarlanmış olması ile tutarlı sonuçlar vermesi bakımından diğer tekniklerden farklıdır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Operasyon öncesi zararlı alışkanlıkların terk edilmesi gerekir. İşlem sırasında sinirler ve kan damarları büyük ölçüde sağlam kaldığı için hastalar çok az ağrı ve morarma bildirirler. Ayrıca, liposuction fiyatları her bütçeye uygundur.

Yağ dokusu esas olarak yağ hücrelerinden oluşsa da sinirler, kan damarları ve bağ dokusu gibi diğer temel unsurları da içerir. Gözdeki kataraktları gidermek için kullanılana benzer ultrason enerjisi, yağ dokusunu çıkarmadan önce parçalar.

Büyük, yumuşak yağ hücreleri parçalanır (bir su balonunu patlatmak kadar kolaydır), sinirleri, kan damarlarını ve bağ dokusunu çoğunlukla sağlam bırakır.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

İşlem sonrasında normal hayata dönmek çok uzun süreler almaz. Bu nedenle kişilerin diyetlerine dikkat etmesi gerekir. Emülsifiye edildikten sonra, yağ, ana yapısal dokularda minimum bozulma ile çıkarılır ve tutarlı sonuçlar elde edilir.

Ultrason enerjisi çevre dokuları nispeten sağlam bıraktığından, hastalar ve doktorlar benzer şekilde minimal ila minimum ağrı, morarma ve şişlik bildirirler. Bu işlemin bir diğer avantajı da sonuçların beklendiği gibi olmaması ve çoğu durumda sarkıklığa neden olması nedeniyle uyluk iç yüzü, kollar ve kalçalar gibi daha önce çalışılmamış hassas bölgelerin şekillendirilebilmesidir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Diyet programları ile zayıflayamayan kişiler bu operasyonu yapabilir.

Vaser liposelection prosedürü son derece naziktir ve diğer liposuction tekniklerinden farklı olarak, bu teknikler yağları emmedeki etkinlikleriyle lanse edilir, ancak çevre dokuları olumsuz etkileyebilir ve tek tip sonuçları önleyebilir.

Bu kapsamda; liposuction fiyatları için kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz. Liposeleksiyonda kullanılan ultrasonik enerjinin doku seçiciliği, kontur belirlemeyi kolaylaştırır.

Bir enerji kaynağı olarak ultrason doku seçiciliğine sahiptir, yani çevre dokuları sağlam bırakırken yağ dokusunu hedefleyebilir.

Liposuction Fiyatları

İşlem sırasında tedavi edilecek bölgede küçük bir kesi yapılır ve ultrasonik dalgalar yayan küçük bir kanül yerleştirilir. Bölgeye gönderilen enerji yağları parçalayarak emerek ve masaj yaparak alınan bir sıvıya dönüştürür.

Ameliyat sonrası cildin elastikiyetinin azalabileceği, operasyon bölgelerinde küçük müdahaleler ve hatta yağ enjeksiyonları ile düzeltilebilecek düzensizlikler olabileceği ve optimal bir görünüm elde edilebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Liposuction, uygun donanıma sahip bir ameliyathanede bir uzman tarafından yapıldığında güvenli bir plastik cerrahi türüdür.

Liposuction için en uygun hastalar sağlıklı, ortalama kilolu ve lokalize yağ fazlalığı olan hastalardır. Liposuction kalp, solunum veya dolaşım problemleri olan hastalarda kontrendikedir. Genellikle liposuction fiyatları için doktorda danışabilirsiniz.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ bilgi için hemen tıklayın.