Liposuction, kozmetik cerrahide en çok talep edilen ikinci müdahaledir ve amacı silüetinizi yeniden şekillendirmenize yardımcı olunmasıdır. Duruma ve işlem yapılacak bölgeye göre bu ameliyat lokal anestezi altında (eğer liposuction tek bir bölgede yapılıyorsa), epidural veya genel (eğer liposculpture aynı anda birkaç bölgede yapılıyorsa) yapılır.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Liposuction çok karmaşık bir cerrahi prosedür değildir ve teknoloji bunu gerçekleştirmek için farklı aletlerin (lazer, vücut jeti, ultrason...) kullanımına izin vermiş olsa da, teknik herkes için ortaktır. Tedavi edilecek bölgede biriken lokalize yağın aspire edilmesi için özel bir kanül veya şırınganın yerleştirildiği yaklaşık 4 mm'lik küçük bir kesiden oluşur. Bu fazla yağ dokusu aspire edildikten sonra kesilerin her birinde tek nokta yapılır ve birleştirilir.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

Herhangi bir sağlık problemi olmayan ve yeni doğum yapmamış kişiler için uygulanabilir. Liposuction'ın sonuçları ilk 6 haftadan sonra görülmeye başlar ancak 6 ay sonrasına kadar iyileşme tamamlanmaz.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Genel ve lazer liposuction olmak üzere farklı türde operasyonlar mevcuttur. Liposuction hakkında konuşurken, genellikle bu kozmetik ameliyatı gerçekleştirmek için kullanılan tekniklerle ilgili birçok şüphe ortaya çıkar. Bunları birbirinden ayırmak için farklı liposuction türlerinin tekniklerine göre tasarlandığı bir sınıflama oluşturulmuştur; bunlara geleneksel liposuction, lazer liposuction veya yardımlı liposuction dahildir.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Genellikle karın bölgesi'nde sıklıkla tercih edilir. Bu tip operasyonlar her durumda farklı olacaktır, ancak birkaç alan tedavi edilmişse göğsün alt kısmından dizlere kadar gidebilir veya abdominal liposuction yapılmışsa sadece karın bölgesini kaplayan giysiler ameliyat sonrasında tercih edilebilir.

Liposuction Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Ameliyat öncesi zararlı madde kullanımına son verilmelidir. Geleneksel liposuction gevşemiş cilde dikkat etmeden sadece yağ üzerinde etki eder, bu nedenle gevşek veya kalitesiz cilde sahip bölgelere önerilmez. Liposuction fiyatları her bütçe için idealdir.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrası tuzlu besinler tüketilmemelidir. Liposculpture sırasında genellikle hemen intravenöz olarak değiştirilmesi gereken büyük miktarda sıvı kaybedilir. Sıvıları değiştirdikten sonra hasta, ameliyat edilen alanları kapatan ve sıkıştıran bir giysi giymelidir.

Kemer kullanılabilir. Bu kemer kan birikmesini önleyecek ve cilt iyi bir şekilde geri çekilecektir. Bu yüzden yaklaşık bir buçuk ila 6 hafta boyunca günde 24 saat duş dışında kullanmak önemlidir. Ameliyattan sonraki bu ilk haftalardan sonra hasta normal hayatına dönebilir, spor yapabilir ve hatta güneşlenebilir, kendini her zaman yeterince koruyabilir ve yara izlerini iyi bir şekilde iyileştirebilir.

Bu süre zarfında iltihaplanma azalacak, olası ödem ortadan kalkacak ve plastik cerrahinin nihai sonucu değerlendirilebilecektir.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Kişiler beslenmesine dikkat ettiği sürece liposuction kalıcı sonuçları verir. Günümüzde hala ara sıra kullanılan en eski ve en klasik teknik geleneksel liposuctiondır. Sonuçların %100 cerraha ve onun sağlam ellerine bağlı olduğu güvenli bir tekniktir. Liposuction fiyatları uyugndur.

Liposuction Tekniği Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Genellikle karın olmak üzere yağ fazlalığının olduğu birçok bölgeye uygulanabilir. Yeni teknolojiler, yalnızca lokalize yağları yok etmek için değil, aynı zamanda cilt adaptasyonunu iyileştirmek ve sarkıklığı tersine çevirmek için kullanılan bir müdahale olan lazer liposuction'a yol açmıştır.

Liposuction Fiyatları

Liposuction fiyatları ve bilgisi için doktorunuza danışabilirsiniz. Lipolaser olarak da bilinen tekniğin amacı yağın içeriden eritilmesidir. Yanıklara maruz kalma veya istenmeyen çıkarma riski daha yüksek olduğundan, dokular için agresif olabilen bir tekniktir.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/ bilgi için hemen tıklayın.