Dünyanın en büyük sanat müzesi olarak bilinen Louvre Müzesi sanal gezi turu için misafirlerini bekliyor. Louvre Müzesi 3D sanal tur birçok önemli eseri görmek için iyi bir fırsat sunuyor. Louvre Museum 360 sanal gezinti detayları ortaya çıktı. Mona Lisa tablosundan Hermes Heykeli’ne, İnsan Başlı Kanatlı Boğa’dan Hammurabi Kanunları’na, Zeus Heykeli’nden ünlü tablolara kadar geniş bir yelpazede eserin sergilendiği Louvre Müzesi’nde Büyük Sfenks ve Mısır eserleri de yer alıyor.

Ayrıca Yakın Doğu eserleri, Yunan, Etrüsk ve Roma eserleri, heykeller, tablolar, İslami sanat eserleri ve önemli baskı ve çizimler de yine Louvre Müzesi sanal gezisinde görülebiliyor. 8 farklı bölümden oluşan Louvre Müzesi koleksiyonunda 35 bin sanat eseri teşhire sunuluyor. Fransa’nın başkenti Paris’te yer Louvre Müzesi’ne sanal gezinti yapmak bir tık uzağınızda yer alıyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi olan Louvre Müzesi 12. Yüzyıl sonları ve 13. Yüzyıl başları arasında kale olarak inşa ettirilmiş, 1546 yılından itibaren ise Fransız krallarının resmi konutu olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Louvre Müzesi sanal gezi turu, Louvre Müzesi 3D sanal tur, Louvre Museum 360 sanal gezinti

LOUVRE MÜZESİ SANAL GEZİ TURU

Louvre Müzesi sanal gezi turu için özel bir sayfa hazırlayan Louvre Müzesi yetkilileri, detaylı panoramik gezi sayfasını ziyaretçilerinin beğenisine sundu. 1793 yılında müze olarak hizmet vermeye başlayan ve 537 parçalık bir koleksiyonla açılan Louvre Müzesi’nde çoğu kraliyet ailesi ile kiliseye ait olan resim koleksiyonu yer alıyordu. Napolyon döneminde içerik bakımından zenginleşen ve Fransız ordusunun işgal ettiği yerlerden çekilirken kaçırdığı eserlerle daha da geniş bir ürün yelpazesine ulaşan Louvre Müzesi’nde dünyanın farklı coğrafyalarından çalınarak götürülen eserler sergileniyor.

LOUVRE MÜZESİ SANAL GEZİ TURU İÇİN TIKLAYIN

LOUVRE MÜZESİ 3D SANAL TUR 360 SANAL GEZİNTİ

Louvre Müzesi 3D sanal tur ve 360 sanal gezinti, Louvre Müzesi’nin web sitesi üzerinden yapılabiliyor. 14. Yüzyılda kraliyet merkezi olan, 1871 yılında büyük bir yangın geçiren ve 1932 yılında son şeklini alan Louvre Müzesi’nin içinde bulunan sanat koleksiyonları, yeni koleksiyonların da eklenmesi ile büyük bir sanat müzesine dönüştü. 7 bölümden meydana gelen Louvre Müzesi’nde eski uygarlıklardan kalan eserler ve heykeller de sergileniyor. Dünyanın en önemli ressamlarının yaptığı tabloların da yer aldığı Louvre Müzesi’nde arkeolojik, mimarı ve tarihsel sergiler de yapılıyor.

dolmabahçe sarayı sanal gezi online tur 3d 2021