İnsan vücudunun düzgün çalışması ve sağlıklı kalması için temel besinleri içeren sağlıklı ve dengeli bir diyet tüketmesi gerekir. Yeterince vitamin ve mineral tüketmemek bir eksikliğe neden olabilir ve bu da, ele alınmazsa, kronik sağlık sorunlarına yol açabilir.

Magnezyum eksikliğine sahip olmak nadirdir, ancak diyetinizde yeterince magnezyum tüketmiyorsanız, belirli semptomlar geliştirme riskini taşıyabilirsiniz.

Magnezyum Nedir?

Magnezyum, vücutta yüzlerce işlevi olan diyetimizin önemli bir bileşenidir. Kepekli ekmek, ıspanak ve kuruyemiş gibi birçok farklı gıdada doğal olarak bulunan metalik bir elementtir.

Magnezyum, vücudumuzun yediğimiz yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine ve iyi kemik sağlığını korumasına yardımcı olur. Magnezyumun diyabet ve kardiyovasküler sorun riskini azaltmaya ve kaygı, stres ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olabileceğini gösteren bazı kanıtlar da vardır.

Az miktarda sebze ve kuruyemiş içeren kısıtlı veya dengesiz bir diyet yemenin bir sonucu olarak magnezyum eksikliği geliştirebilirsiniz.

Bununla birlikte, bazı insanlar, başka bir sağlık durumları olduğu veya belirli ilaçları aldıkları için düşük magnezyum seviyelerine sahip olmaya daha yatkındır.

Magnezyum Eksikliği Belirtileri

Düşük magnezyum semptomları başlangıçta genellikle hafiftir ve diğer yaygın hastalıklarla kolayca karıştırılabilir. Bunlar mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, yorgunluk ve halsizlik içerir.

Eksiklik ilerledikçe, düşük kalsiyum ve düşük potasyuma yol açabilir. Potasyum eksikliği hakkında bilgi almak için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.