Son dakika İzmir haberleri… Maraton İzmir 2022 ne zaman? Sorusu yanıt buldu. Maraton İzmir kayıt tarihi en son ne zaman sorusunun cevabı ortaya çıktı. Türkiye’nin en hızlı parkuru olan ve Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Uluslararası Yol Yarışları Sertifikası’na (Road Race Label) layık bulunan Maraton İzmir’in üçüncüsü tam bir festival havasında geçecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesindeki etkinliklerde oldukça renkli görüntüler oluşacak ve tüm katılımcılar eğlenceli saatler geçirecek.

Maraton İzmir 2022 ne zaman?

Maraton İzmir 2022 etkinliği 17 Nisan 2022 Pazar günü olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Federasyonu iş birliği ile düzenlediği, kayıtların 12 Nisan’da sona erdiği dev yarış öncesi spor etkinlikleri 14 Nisan Perşembe günü Sporfest İzmir adı altında başlayacak ve dört gün sürecek. Kültürpark’ta kurulacak alanda dileyenler 12 farklı farklı federasyonun alanında farklı spor branşlarını deneyimleme fırsatı bulacak.

Sporfest İzmir 2022 programı

Kız çocuklarına futbol eğitiminin de verileceği Sporfest İzmir 2022 etkinlikleri çerçevesinde kano, okçuluk, dağcılık, 3x3 streetball, halk dansları ve modern dans, hentbol, sualtı görüntüleme, mini voleybol, yelken ve bisiklet gibi branşlara ait deneyimleme alanları oluşturulacak. Turnuvalar ve gösterilerle renklenecek Sporfest İzmir’de zumba, yoga, capoeira, nefes ve meditasyon, fit dans, bodyfit etkinlikleri, söyleşiler ve konserler de yer alacak.

Spor Fest İzmir 2022 kapsamındaki etkinliklerin en önemlilerinden birini ise bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Çocuk Koşusu oluşturacak. 16 Nisan’da Kültürpark içerisinde düzenlenecek koşuda 2008-2012 arası doğumlu 650 çocuk koşu deneyimi yaşarken birer anı madalyasının da sahibi olacak.

Maraton İzmir kayıt tarihi bitiyor

Maraton İzmir 2022 kayıt tarihi 12 Nisan’da bitiyor. Maraton İzmir’in üçüncüsü 17 Nisan Pazar günü saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek. 42 kilometrelik Maraton İzmir’de atletler, Konak Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar.

Maraton İzmir kapsamında 10 kilometrelik koşu da düzenlenecek. Bu yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.20’de verilecek. 10 kilometrelik yarışta atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacaklar.

Maraton İzmir’e uluslararası sertifika

Maraton İzmir dünya maratonları arasındaki yerini perçinledi. 17 Nisan Pazar günü üçüncüsü “Sürdürülebilir bir dünya” sloganıyla koşulacak Maraton İzmir, Dünya Atletizm Federasyonu tarafından “Uluslararası Yol Yarışı” sertifikasına layık görüldü. “Sıfır atık” hedefiyle 17 Nisan Pazar günü üçüncüsü koşulacak maratonun katılımcı sayısı ise rekor seviyeye ulaştı.

son dakika izmir haberleri