Masterchef Türkiye yarışması yeni sezonu ile ekranlara merhaba dedi. Masterchef’in jüri üyelerinden olan Mehmet Yalçınkaya’nın yaşamına dair detaylar araştırılıyor. Masterchef Mehmet Şef aslen nereli, Masterchef Mehmet Şef boyu kaç, Masterchef Mehmet Şef burcu ne, Masterchef Mehmet Şef restaurant nerede sorularının yanıtları merak ediliyor.

21 Ocak 1974 tarihinde Bolu ili merkez köylerinden biri olan Yenigüney Köyü’nde dünyaya gözlerini açan ve aşçılık mesleğine ilk olarak amcasının yanında çırak olarak başlayan Mehmet Yalçınkaya, sonraki yıllarda aşçılık kariyerini İstanbul’da sürdürmüştür.

Profesyonel aşçılık kariyerine 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nden aldığı eğitimle başlayan ve gösterdiği başarılarla kısa sürede trinkbet tanınan bir şef haline gelen Mehmet Şef, farklı ülkelerde katıldığı yarışmalarda aldığı kupa ve madalyalar ile de yakından tanınan isimlerden biri olmuştur.

Masterchef Mehmet Şef aslen nereli?

Masterchef sunucusu ve jürisi Mehmet Yalçınkaya Şef aslen Boluludur. Bolu’nun Yenigüney Köyü’nde doğan Mehmet Şef yaşamını İstanbul’da sürdürüyor. Dünya Aşçılar Şampiyonası ikinciliği bulunan ve uluslararası birçok önemli yemek dergisinde yazılar yazan Mehmet Yalçınkaya, Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği yemek workshoplarında da yer almış ve film festivallerinin mutfaklarını yönetmiştir.

Masterchef Mehmet Şef boyu kaç?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya Şefin boyu 1.87 cm’dir. 90 kilo olduğu bilinen Mehmet şef sosyal medyayı aktif kullanan şeflerden biri. Evli olan Mehmet Şefin Sude ve Utkan adında 2 çocuğu var.

Masterchef Mehmet Şef burcu ne?

21 Ocak doğumlu olan Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya şefin burcu Kovadır. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Mehmet Şef, 2018 TÜRES tarafından düzenlenmiş olan Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması ile En iyi Şef Ödülü’nün de sahibi olmuştu.

Masterchef Mehmet Şef restaurant nerede?

Masterchef sunucusu ve jürisi Mehmet Yalçınkaya Şefin restaurant İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Kalamış semtindedir. Mehmet Şef, 5 yıldızlı Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in ve otelde yer alan Ouzo Roof Restaurant'ın mutfağını yönetiyor.