Ünlü isimlerin reklamlarında oynadığı ve tanıtımlarını yaptığı mavi su çılgınlığında sona geliniyor. Mavi su saç serumunun kelliğe çözüm olduğu ve tekrar saç çıkarttığı gibi iddialarla satılması üzerine Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlık onaylı mavi su yalanı ile tüketiciyi kandıran ve saç çıkarttığı iddiasıyla tüketicinin mağdur olmasına sebep olan internet siteleri bakanlık girişimleri sonucunda erişime kapatıldı. Özellikle Biohira, Mavi Su Mardin, Mavi Saç Serumum ve Mavi Saç Suyu markaları ile internette satış yapan site adreslerine erişim engeli getirildi. Bu markalara ait mavi su saç serumu satan ve tanıtım yapan web siteleri için de kapatma kararı çıkıyor.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI MAVİ SU YALANI

Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı isimler, mavi su saç serumunu kendilerinin de kullandığını iddia ederek, bu ürünleri herkesin kullanması gerektiği yönünde reklamlarda oynamıştı. Mavi suyun saç dökülmelerini engellediğini ve saçları yeniden çıkarttığını iddia eden ünlü isimler, aslında tıbbi bir karşılığı olmayan ve iddiadan öteye geçemeyen bu furyanın sözcülüğünü yaparak, vatandaşların aldatılmasına zemin hazırladı. Belli ücretler karşılığında reklamlarda oynadığı anlaşılan ünlü isimler, mavi su gerçeğini görmezden gelerek, dolandırıcılık girişimlerine yardımcı olmakla suçlanıyor.

MAVİ SU ŞİKAYETLERİ SONUÇ VERDİ

Mavi su saç serumunun bakanlık onaylı olduğu iddiaları doğru çıkmadı. Sağlık Bakanlığı duruma el koydu ve aslında kozmetik ürün olarak piyasaya sürülmeye çalışılan mavi suyun, saç çıkardığı iddiasıyla pazarlandığı anlaşıldı. İnternet sitelerinden satış yapan web siteleri için harekete geçen bakanlık yetkilileri, mavi su satan siteler için erişim yasağı talebinde bulundu. Yeni saç çıkardığı ve saç uzama hızını 2 kat arttırdığı iddialarının yalan olduğunu kaydeden yetkililer, mavi suyun kozmetik ürün sınıfında olduğunu söyledi. Bakanlığın girişimleri ile Biohira, Mavi Su Mardin, Mavi Saç Serumum ve Mavi Saç Suyu markalarının ürünlerinin yer aldığı, satıldığı ve tanıtımının yapıldığı internet sitelerine erişim yasağı geldi.

Ayça Kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi, zayıflama sırları