Kellik ve saç dökülme sorununu bitirmek isteyenler ile Mavi su kullananlar forum aracılığı ile tecrübelerini paylaşıyor. Uraw mavi serum ve Biohira mavi su gibi bakanlıktan onaylı ürünler olduğu gibi, onaysız olan ve kullananların sağlıklarını olumsuz yönde etkileyen ürünler de internet siteleri ve sosyal medyadan yoğun olarak satılmaya devam ediyor. Mavi su yan etkileri nedir? Mavi su gerçeği nedir? Mavi su fiyatı ne kadar? gibi aramalar yapan kullanıcılar, mavi su ile ilgili tüm ayrıntıları merak ediyor. Mavi su zararları, yan etkileri ve gerçeği haberimizde cevap buluyor. Mavi su nasıl kullanılır, ne işe yarar, nedir, çarpıntı yapar mı, gerçekten saç çıkarıyor mu, hangi marka alınmalı, kaç günde saç çıkarır, nerede üretiliyor? soruları yanıt buldu.

MAVİ SU GERÇEĞİ

Bakanlık onaylı ürünler hızla tüketilirken, onaysız ürünlerin de satış grafiklerinin yüksek olduğu görülüyor. Kelliğin kesin çözümü sloganıyla pazarlanan mavi suyun kuaför dükkanlarına da el altından satıldığı bilgisi paylaşılıyor. Bakanlık geçtiğimiz aylarda bu konuda denetimler yapacağını açıklamış ve sonrasında mavi su ile ilgili detaylı bilgiler paylaşmıştı. Saç uzmanları da mavi su ile ilgili konuşmuş ve onaysız olan ürünlerin kullanılmaması tavsiyesinde bulunmuştu. Uzmanlar, mavi su adıyla satılan ve etken maddelerinin ne olduğu bilinmeyen ürünlerin önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabileceğini kaydetmişti.

dr. ayça kaya haftada 5 kilo verdiren diyet listesi

MAVİ SUYUN YAN ETKİLERİ NEDİR?

Mavi su ile ilgili konuşan uzmanlar, onaysız ürünlerden uzak durulması gerektiğini dile getirdi. Mavi suyun içinde minoksidil maddesinin tespit edildiğini kaydeden uzmanlar, bu maddenin kardiyoloji ilaçlarında kullanıldığını, kalp ile ilgili olduğunu ve tansiyon düşürücü özelliği olduğunu kaydetti. Uzmanlar, içinde minoksidil olan mavi suyun kalp krizine yol açabileceğini dile getirdi. Kesinlikle bakanlığın onay verdiği ürünlerin kullanılması gerektiğini kaydeden uzmanlar, onaysız ürünlerin ciddi sağlık risklerine yol açabileceğini söyledi.

zafer aksungur muayene ücreti 2021