Günümüzde meme büyütme işlemlerinin yerine getirilmesi aşamasında ön plana çıkan çözümler ile birlikte ihtiyaç duyulan çözümler yerine getirilmiş olunur. Aynı zamanda dikleştirme işlemleri de sıklıkla kullanılan meme estetik işlemleri arasında yer alır.

Hastaların meme yapısında hacim artışı için tercih edilen bir yöntem olan meme büyütme ve bu yöntemde çeşitli dolgu malzemeleri kullanılır. Dolgu malzemeleri aynı zamanda dikleştirme işlemlerinin yerine getirilmesinde de kullanılır. Sonuç olarak hastaların memelerinde istenilen büyüklüğün elde edilmesi için ya da dikleştirmenin yapılabilmesi için dolgu işlemlerine ihtiyaç vardır.

Meme Büyütme Estetiği

Memelerin çeşitli nedenlerden dolayı hacim kaybı yaşaması durumunda ortaya çıkan önemli bir sorun olan meme büyüklüğü bunun yanında estetik olarak hastaların genel görünümlerinde önemli bir aşama olarak ön plana çıkar. Memelerin yapısında ortaya çıkan simetri sorunlarının ortadan kaldırılması aşamasında da yine meme büyütme işlemlerine ihtiyaç duyulur.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Gerek genetik faktörler gerekse de hastalık gibi etmenler meme yapısında sönmelere ve meme yapısında küçülmelere neden olabilir. Aşırı hızlı kilo veren hastalarda da yine memelerin yapısında sorunlar ortaya çıkabilir. Bu tür nedenlerden dolayı memenin daha hacimli hale gelebilmesi için estetik olarak büyütme işlemlerine ihtiyaç duyulur. 

Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Memelerin daha hacimli olması için istenilen işlemlerin yerine getirilmesi aşamasında hastaların farklı tedaviler ile tedavi olması mümkündür. Bu işlemler genellikle dolgu işlemleri olarak isimlendirilir. Dolgu aşamasında yağ ya da silikon kullanımı tercih edilebilir. Hastalarda implant yerleştirilerek hacim artışı sağlanabilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Küçültme yöntemlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında ise memelerin aşırı hacimli olması temel nedendir. Bu sorun hem erkeklerde hem de bayanlarda ortaya çıkan başlıca sorunlar arasında yer alır. Bunun yanında erkeklerde testesteron hormonuna bağlı olarak ortaya çıkan bu durumun giderilmesi için de yine meme küçültme işlemlerine ihtiyaç duyulur.

Hastalar küçültme işleminden önce ilaç kullanımı hakkında doktorunu bilgilendirmelidir. Kan sulandırıcı ve vitamin ilaçları başta olmak üzere hastalarda çeşitli ilaçların kullanımı risk olarak ortaya çıkar. Bu nedenle bu ilaçların operasyon öncesinde kesilmesi gerekir. Meme küçültme işlemlerinin öncesinde hastanın operasyon sonrasında ne ile karşılaşacağını bilmesi önem taşır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastalar meme küçültme işlemlerinin sonrasında daha dikkatli davranmalıdır. Bu işlemlerin sonrasında ağır kaldırmaktan kaçınmak gerekir. Yine hastaların bu işlemlerin sonrasında doktor tavsiyesi ile şekil verdirici atletler kullanmaları önerilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Estetik olarak ön plana çıkan bir diğer işlem ise dikleştirme işlemidir. Bayanlar kendilerini daha iyi hissedebilmek için meme dikleştirme işlemlerinden yararlanırlar. Bu işlemler ile birlikte hastaların genel görünümlerinde ortaya çıkan bozukluklar giderilerek hastaların görünüm ve psikolojik olarak daha iyi bir hal alması mümkün olur.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme yapısından hoşlanmayan ya da gebelik aşırı kilolar gibi nedenlerden dolayı memeleri sarkmış olan hastaların meme dikleştirme işlemlerinden yararlandırılması mümkündür. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi ile birlikte hasta görünüm olarak daha iyi bir görünüm kazanır.

18 yaş üstü olan ve hastalık olarak önemli bir hastalığı olmayan hastalar bu yöntemleri tercih edebilir. Hastalarda ortaya çıkan şekil bozukluklarının giderilmesinde önemli bir yeri bulunan bu işlemler sayesinde hastaların genel görünümlerinde istenilen estetik başarı sağlanmış olur. Meme dikleştirme ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için sağlık merkezlerini ziyaret edebilirsiniz.