İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Menderes Belediyesi’nin organizesi ile gerçekleşen Menderes Yörük Şenliği, Menderes Tekeli Meydanı’nda yapıldı. Yörük kültürünün yansıtıldığı şölene Ege Bölgesi Yörük derneklerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve İzmirli binlerce vatandaş katıldı.

MENDERES TEKELİ MEYDANI’NDA ŞÖLEN

Gelin alma etkinliği ile başlayan Menderes Yörük Şöleni’nde damadın babası rolünde Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar vardı. Yörük çadırında yapılan etkinliğin ardından Yörük göçü yapıldı. Binlerce İzmirlinin katıldığı Yörük göçü, Menderes Tekeli Meydanı’ndaki şölen alanında son buldu. Şölene İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi’nden Yörük dernekleri de katılarak gösteriler sergiledi. Etkinlikler kapsamında ayrıca Feyzi Önder, Alim Toker ve Neslihan Ören de sahne alarak, en güzel türküleri, şenliğe katılanlar için seslendirdi. Etkinlikte ayrıca misafirlere keşkek ve pilav ikramı da yapıldı ve yağlık (poşu) hediye edildi.

MUSTAFA KAYALAR, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VURGULADI

Menderes Yörük Şenliği’nin kapanış gününde konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Yörük kültürünü yaşatmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Yörük kültürünün Türk milletinin öz kültürü olduğunu, yüzlerce yıldır özünden ve benliğinden kopmadan geleneklerin sürdüğünü kaydeden Başkan Kayalar, Yörüklerin atalarının eski yaşantılarını ve geleneklerini koruduğunu, Yörük kültürünün yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının bu açıdan önemli olduğunu kaydetti. Menderes Belediyesi’nin tarihi ve kültürel simgeleri kendi yaşam şekilleriyle geleceğe taşıdığını kaydeden Başkan Kayalar, Menderes ilçesinin en büyük değerleri arasında olan Yörük kültürünü yaşatmak için çalıştıklarını dile getirdi.