Mentollü sigara tüketen tiryakiler, son dönemde sosyal medyada bu sigaraları bulamadıklarına dair paylaşımlar yapmaya başladı. Mentollü sigaraların satışlarının engellendiği iddia edilirken bazı kişiler ise yurt dışından kaçak olarak getirilen mentollü sigaraların fotoğraflarını paylaştı. Kısa süre önce sigaraya zam geleceği iddialarının ardından bu kez de mentollü sigaraların bulunamaması "Mentollü sigaralar kalktı mı?" sorusunu akıllara getirdi. Peki mentollü sigaralara yasak mı geldi? Neden satılmıyor? İşte cevabı...

MENTOLLÜ SİGARA KALKTI MI 2020?

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu, aldığı kararla 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren mentollü sigaraların satışının engellenmesi kararını aldı. Bu nedenle 1 Ocak tarihinden sonra mentollü sigara üretimi durduruldu. Piyasada bulunan mentollü sigaraların satışı ise 20 Mayıs'a kadar devam edecek. 20 Mayıs tarihinden itibaren mentollü sigaralar piyasadan çekilecek ve artık satılmayacak.

SİGARANIN ZARARLARI NELER?

Son yapılan araştırmaya göre dünya üzerinde 1 milyara yakın kişi sigara kullanıyor. Sağlık mensuplarının her fırsatta uyarılarda bulunduğu ve ölümcül olduğunu sık sık dile getirdiği sigara kullanımı devam ediyor. Dünyada her 10 erkekten 3'ü ve her 20 kadından 1'i sigara kullanıyor. İçinde birçok zehirli madde bulunan sigara, başlıca kanser olmak üzere birçok hastalığın da artmasına sebep oluyor.