İşadamı Umut Varolhan, “Bu satırları yazarken dahi tüylerim diken diken oluyor, üzülmekten kendimi alamıyorum. Yaratılmışların en yücesi insan, bir diğer canlıya bu vahşeti nasıl yaşatır anlamak çok zor.” sözleri ile durumu özetliyor. İstanbul merkezli bir grup yasaklı hammadde olan Remdesiviri el altından ülkeye sokuyor. Amatörce ve ruhsatsız şekilde, kedilerde görülen Fip hastalığını tedavi ediyoruz diyerek maliyeti 10-20 ₺ olan ilacı 55 $ fiyata satarak, üstünde kullanılan kedilerde görsellerde ki gibi resmen asit ile derisini eritmektedirler.

Merdivenaltı ilaç yapıp hayvanlara işkence yapıyorlar

Sosyal medyada yaptığı yardımlarla tanınan Kırıkkaleli genç iş adamı Umut Varolhan'a hayvan severler tarafından gönderilen görüntüler sonrası tüm bağlantıları ile olayın üstüne gidip hayvanları canlı canlı eriten kişileri deşifre edip sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuş ve yetkili makamları göreve davet etmiştir. Paylaşımında açıkça olayın muhataplarının kimler olduğunu, maddi çıkar sağlamak için hasta hayvan sahiplerini kandırarak yaptıkları merdivenaltı ürün olan Rose isimli ilacı sattıklarını açıklamıştır.

Umut Varolhan'ın yaptığı paylaşım özetle şu şekilde; “Bu Rose isimli ürünün üreticisi Hamza isimli Ankara’da rent A car işletmeciliği yapan şahıstır. Ayrıca 2 tane daha aynı içerikli ürünü farklı isimle piyasaya sürmüşlerdir. Shira ve Canopus isimlidir bunlar da. Ürünün satıcısı İstanbul’da ikamet eden Gülçin adında, ilacın piyasaya tanıtılması ve insanlarda güven oluşturmasını sağlayan veterinerdir. İsmini mesleğinden dolayı adli makamlar ile paylaştık.”

Ayrıca Avukatı ile yaptığımız röportajda Umut Bey’in yaşanılan vahşetten dolayı çok üzgün olduğunu, konuşamayan ama can duygusuna hakim bu canlıların savunucu olarak tüm imkanlarını kullanacağını ve gerekli cezayı almaları için sonuna kadar mücadele edeceğini belirtmiştir. Yaşanılacak gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.