Teknolojik gelişmeler hayatımıza her geçen gün yeni cihazlar ve kolaylıklar getiriyor. Daha hızlı ve güçlü bir iletişim için teknolojik aletlerin yeni versiyon ve sürümleri çıkmaya devam ediyor. Teknoloji ile yakından ilgilenenlerin merak ettiği bazı konular var. NFC ne demek? Replika telefon nedir? Airpods nasıl sıfırlanır? Sorularının yanıtlarını arayan kullanıcılar, gelişen teknolojilere ayak uydurmaya çalışıyor.

Telefonun yakınında bulunan başka bir telefonla ya da cihazla temas olmadan bağlantı kurulması olayına NFC deniliyor. NFC’nin hayatımıza kattığı bu teknolojik kolaylığın birçok avantajı bulunuyor. Near Field Communication kelimesinin kısaltması olan NFC, Türkçe’ye Yakın Alan İletişimi olarak çevriliyor. Akıllı telefonlar ile elektronik akıllı cihazların temassız bir şekilde bağlantı kurmasını sağlayan bu özellik, herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaz.

Diğer taraftan kopya özelliğine sahip, aslı ile sadece görüntüde benzeyen, özellikleri ile çok daha gerilerde olan replika telefonlar, alım gücü daha düşük insanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Replika telefonlar, orijinal olan telefonun birebir kopyalanması ile yapılıyor. Dıştan kusursuz bir benzerlik taşıyor ancak donanımları yönünden tamamen zıt bir durumda bulunuyor. Uygun fiyat avantajı olan replika telefonlar, orijinal ürün kadar uzun ömürlü olmuyor ve sık sık arıza çıkarması ile biliniyor.

İçeriğimizin bir diğer konusu ise Airpods’un nasıl sıfırlanacağı. Airpods’u fabrika ayarlarına döndürmek için hangi işlemlerin hangi sıra ile yapılacağı da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Kaliteli ses performansına sahip olan, uzun pil ömrü ile ilk tercihler arasına yerleşen ve gürültüyü önleyen özelliği ile dikkat çeken Airpodslar, kullanıcının isteğine bağlı olarak fabrika ayarlarına kolaylıkla dönebiliyor. Airpods ile bağlanacağı cihazın arasında bir bağlantı sorunu oluştuğunda ya da farklı bir durum ortaya çıktığında Airpods’a sıfırlama işlemi yapmak çok kolaydır.

NFC ne demek? Yakın alan iletişimi nedir?

Yakın Alan İletişimi anlamına gelen NFC, bir telefonunun yakınında bulunan bir elektronik cihaz ya da telefonla temas olmadan bağlantı kurması demektir. NFC sisteminin en sık kullanıldığı alanlardan biri pos cihazlarıdır. Temassız bir şekilde ödeme yapmak isteyenler için ideal bir yöntem olan NFC, kredi kartına ihtiyaç duymadan işlem yapmanızı sağlar.

Özellikle son yıllarda çıkan akıllı telefonlar, NFC özellikleri ile satışa sunuluyor. Birçok marka ve modelde Yakın Alan İletişimi olan NFC bulunuyor. Telefonunuzda bulunan bağlantılar kısmından NFC özelliğinin olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. NFC sistemi, başka bir cihazla olan bağlantıyı internet ya da bluetooth ile değil radyo dalgaları ile temassız olarak kurar. NFC sistemi ile şu işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz;

  • Telefonunuzdan bir cihaz aracılığıyla ödeme yapmak
  • Başka bir cihaza ya da telefona belge transferi sağlamak
  • Konumunuzu başka bir cihaz ya da telefonla paylaşmak
  • Telefon numaranızı yakın bir telefona göndermek
  • Fotoğraf aktarımı sağlamak

Replika telefon nedir?

Replika telefon orijinal ürünün görüntü bakımından birebir kopyalanması ile elde edilir. Replika nedir sorusunun yanıtını şöyle verebiliriz; bir ürünün daha ucuz maliyetle ve kalitesiz malzemeler ile birebir benzer şekilde imal edilmesi durumuna replika işlemi denilir. Yasal olmayan yöntemler ile piyasada dolaşan replika ürünler, birçok sorunu da beraberinde getirir. Hem kısa ömürlü olmaları, hem kalitesiz şekilde yapılmaları ile dikkat çeken replika ürünler, orijinalinden ayırt edilemeyecek bir benzerlikle piyasaya sürülüyor.

Bazı kullanıcılar, aldıkları ürünün replika bir ürün olduğunu belli bir süre geçtikten sonra anlıyor. Bir telefonu kendi markasının adıyla açılmış mağazalardan ya da güvenilirliğini kanıtlamış olan yerlerden almıyorsanız, mutlaka kontrol edip, replika telefon olup olmadığını anlayıp alın. Replika telefonlar ile orijinalleri arasında gözle görülür bir fark yoktur.  Örneğin bir IPhone aldığınızda, bu IPhone’da İOS işletim sisteminin olup olmadığını kontrol edin. Replika telefonlarda sadece Android işletim sistemi kuruludur.

Airpods nasıl sıfırlanır?

Airpods ve Airpods Pro ayarlar bölümünden işlem yapılarak sıfırlanır. Şarj sorunu olduğunda ya da farklı bir sorunla karşılaşıldığında Airpods nasıl sıfırlanır sorusunun sıralamalı yanıtı ise şöyledir;

  1. AirPods şarj kutusuna konulur ve kapağı kapatılır.
  2. Bu işlemin ardından 30 saniye beklenir.
  3. 30 saniye beklendikten sonra şarj kutusunun kapağı açılır.
  4. iPhone, iPad veya iPod touch'da Ayarlar kısmından Bluetooth'a gidilir.
  5. AirPods’un yanındaki Daha Fazla Bilgi düğmesine dokunulur. (Bluetooth kısmında AirPods görülmüyorsa bir sonraki adıma geçilir)
  6. Bu Aygıtı Unut'a dokunulur ve onaylamak için tekrar dokunmak gerekir.
  7. Kapağın açık olduğu durumda kutunun arkasında bulunan ayar düğmesinin durumu gösteren ışığı önce sarı, sonra beyaz renkte yanıp sönene kadar yaklaşık 15 saniye basılı tutulur.
  8. AirPods yeniden bağlanır.
  9. AirPods şarj kutusundayken ve kutunun kapağı açıkken AirPods iPhone, iPad veya iPod touch’a yakın bir yere koyulur ve aygıtın ekranındaki adımlar takip edilir.