Örgü çalışmalarının ana malzemeleri arasında; el örgü ipi ve örgü şişi veya tığı bulunmaktadır. Örgü çalışmalarının kusursuz ve şık görünmelerinde en önemli faktörlerden biri el örgü ipi seçimi olmaktadır. Doğru seçilmiş olan bir el örgü ipi, örgü çalışmasını son derece şık ve kaliteli hale getirmektedir. Örgü ipleri; koyun yünü, tiftik ve angora gibi hayvansal bazlı elyaflardan üretilebildiği gibi aynı zamanda pamuk, kenevir ve ipek gibi bitki bazlı elyaflardan da üretilebilmektedir. Akrilik, polyester, suni ipek ve naylon ise sentetik elyaflardan üretilmektedir. Piyasada birçok farklı markanın el örgü ipi çeşitlerine ulaşmak mümkün olmaktadır.

  1. Örgü İpi Amacı

Örgü ipleri satın alınırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta örgü ipinin hangi amaç ile kullanılacağı olmaktadır. Tasarlanacak olan ürüne uygun olan örgü ipinin seçimi son derece önemli olmaktadır. Kişilerin tercihlerine göre akrilik, polyester, kaşmir, pamuk, alpaka ve angora gibi farklı hammadde karışımlarından meydana gelen el örgü ipi çeşitleri tercih edilebilmektedir. Ancak alerjik cilde sahip olan kişilerin ise cilt dostu olan %100 organik pamuk, doğal keten, ipek alpaka ve kaşmir gibi el örgü iplerini tercih etmeleri gerekmektedir. Ciltte alerjik reaksiyona ve tahrişe sebebiyet vermeyen örgü iplerinin kullanılması, kişileri çok daha konforlu ve rahat hissettirmektedir.

Örgü ipleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de örgü ipinin hangi mevsimde kullanılacağı olmaktadır. Yaz aylarında kullanılacak olan örgü iplerinin cilde nefes aldıran yapıda olmaları gerekmektedir. Ayrıca yazlık olarak kullanılan örgü iplerinin kişilerde terleme ve koku problemine sebep olmaması gerekmektedir. Kışlık örgü iplerinin ise kişileri soğuktan koruyacak yapıda ve kalınlıkta olmalarına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yazlık örgü ipleri ve kışlık örgü iplerinin yanı sıra mevsimlik örgü ipleri de piyasada kolaylıkla bulunabilmektedir.

  1. Örgü İpi Kalınlığı

Örgü ipleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de örgü ipinin kalınlığı olmaktadır. Örgü iplerinin kalınlıkları süper ince ile süper hacimli arasında değişen 6 ana kategoriye sahiptir. Örülecek olan çalışmaya uygun kalınlıkta örgü ipinin seçilmesi ise son derece önemlidir. Süper ince örgü ipleri ile çorap, bebek giysileri, dekoratif süslemeler ve dantel gibi çalışmalarda kulanılırken süper kalın örgü ipleri ile ise genellikle battaniye çalışmalarında kullanılabilmektedir.

  1. Örgü İpi Fiyatı

Örgü ipi çeşitleri piyasada kolaylıkla bulunabilmektedir. Bu el örgü ipi çeşitlerinin fiyatları, örgü ipinin içeriğine göre değişmektedir. Örgü ipinin ham madde karışımlarına göre örgü ipi fiyatları da değişebilmektedir. Angora, kaşmir, moher ve merinos gibi örgü ipleri diğer ip çeşitlerine göre daha yüksek fiyatlıdır. Ancak örgü çalışmalarına yeni başlayan kişiler daha uygun fiyatlara satın alınabilen örgü iplerini de tercih edebilmektedirler. Örgü ipleri, örgü ipi satışı gerçekleştiren markaların internet sitelerinde dönemsel kampanyalara girebilmektedir. Kampanya dönemlerinde alınabilecek en uygun fiyatlara örgü iplerine ulaşılabilmektedir.