Ortodonti Tedavisi Nedir? sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Ortodonti tedavisi diş dizilimlerinde meydana gelen sorunların veya çarpık diş sorunlarının ortaya çıkardığı problemleri ortadan kaldırmak için yapılmaktadır. Burada yapılacak pek çok teknik mevcuttur. Yani ortodonti tedavisi hastaların diş sorunlarına göre değişiklik göstermektedir.

Bilindiği üzere diş ve ağız sağlığı insanların en çok öznem vermesi gereken konuların başında gelmektedir. Ortodonti tedavisi hem estetik görünümü düzeltmek amacı ile hem de diş tedavisi amacı ile yapılmaktadır. Ortodonti tedavilerinde mutlaka işinin uzmanı doktorlardan ve yine iyi bir klinikten destek alınması oldukça önemlidir. Bu nedenle ortodonti İzmir için mutlaka doğru seçimleri yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Ortodonti Tedavi Türleri

Eksik diş tedavisi; eksik dişler hem görünüm açısından hem de sağlık açısından kişileri en çok rahatsız eden durumlardan biridir. Eksik diş sorunları için köprü tedavisi uygulanabilir. Bazı durumlarda eksik diş çok fazla ise protez diş veya implant diş tedavisi de uygulanabilir.

Çarpık diş tedavisi; ortodonti alanında en çok uygulanan diş problemlerinden biridir. Bu tedavide kullanılan yöntemler ise plak tedavisi ve diş teli tedavisidir. Özellikle diş teli tedavisi ortodonti alanında çok sık yapılmaktadır. Çocukluk döneminde veya kaza gibi etmenlere bağlı olarak ortaya çıkan çarpık diş tedavileri için diş telleri uygulanmaktadır. Diş teli tedavileri daha önceki yıllarda sadece çocuklara uygulanırken, günümüzde yetişkinler için de uygulanmaktadır. Tedavinin süresi ise dişlerin çarpık derecesine göre değişiklik göstermektedir.

Diş kaplama; diş kaplama daha estetik gülüşe sahip olmak isteyen kişiler için daha fazla tercih edilen yöntemlerden biridir. Burada protez diş kaplama veya zirkonyum diş kaplama yapılmaktadır. Zirkonyum malzeme ise protez kaplamalara göre bir adım daha öndedir. Bu nedenle en çok tercih edilen tedavilerden biridir.

Ortodonti tedavisi daha çok estetik anlamda algılanmaktadır. Ama diş sağlığı için son derece önemlidir. Örneğin çarpık dişlere sahip olan kişilerin dişleri daha kısa sürede çürümektedir. Çünkü çarpık dişlerin aralarına diş fırçası erişemez. Bu nedenle diş çürümeleri ve hatta diş kayıpları önemli ölçüde artış göstermektedir. Ortodontist İzmir sayesinde artık daha sağlıklı dişlere ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için smyrnadent.com/ortodonti/ sayfasını tıklayınız.