Bünyesinde işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve hemşireler gibi meslek gruplarını barındıran OSGB’ler işyerlerinde sağlık ve güvenlik seviyesinin arttırılması için büyük önem teşkil etmektedirler. OSB çalışmaları özellikle son dönemde getirilen bazı kurallar ve zorunluluklardan sonra çok daha değerli bir hale gelmiştir. İşyeri sahipleri işyerlerinde sağlık ve güvenlik kontrollerinin eksiksiz yerine getirilmesi için OSGB görevlendirmelerine ihtiyaç duyarlar. Bu anlamda işyeri sahiplerinin de OSGB çalışmalarına büyük değer gösterdiklerini söylemek yanlış olmayacaktır.

OSGB bünyesinde görev alan meslek grupları, işyerlerinde çalışan insanların çalışma ortamlarını, sağlık durumlarını, onların güvenliğini riske atacak etkenleri düzenli periyotlar halinde kontrol etmektedirler. İşyeri hekimi çalışanların sağlık durumlarını devamlı olarak kontrol ederek gerekli durumlarda müdahalelerde bulunurken, iş güvenliği uzmanı ise çalışma ortamlarında çalışan güvenliğini tehlikeye atan etkenleri belirler ve bunların ortadan kaldırılması için çözüm üretir.

İşyeri Sahiplerinin OSGB Hakkında Bilmeleri Gerekenler

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak adlandırılan kurumların vermiş oldukları hizmetler devlet tarafından da devamlı olarak denetim altında tutulur. Belirli süre aralıkları arasında görev yetkisi verilen bu kurumların verdikleri hizmette olumsuzluklar tespit edildiğinde görevlerini durdurma kararı da verilebilmektedir. Bu nedenle de yapmış oldukları her çalışmaya oldukça titiz yaklaşan OSGB’ler işyerlerindeki her bir çalışan ayrı değer göstermektedirler.

İşyeri sahiplerinin en önemli görevi çalışanların sağlıklarını ve güvenliklerini kontrol altında tutmak ve onlara bu teminatı sağlayarak daha rahat çalışmalarına destek olmaktır. İşyerlerinin bu aşamaları kusursuz bir şekilde yapabilmesi için destek aldıkları OSGB’lerin işleyişleri, çalışan kadroları ve verdikleri hizmetlerin önemi de bir hayli fazla.

İşyeri sahipleri OSGB seçimi yapmadan önce iyi bir araştırma süreçlerini tamamlamalı daha sonrasında karar verme aşamasına gelmelidir. Bunun aksi durumlarda ise yaşanılan sıkıntılar ve iletişim kopuklukları başta çalışanlar olmak üzere işyeri sahiplerini de büyük oranda olumsuz etkileyebiliyor.

İşyeri Sahipleri OSGB Ücretleri Hakkında Nasıl Bilgi Sahibi Olabilir?

İşyeri sahiplerinin kafasını kurcalayan konulardan bir tanesi de OSGB ücretlerinin ne kadar olduğu yönünde. Öncelikli olarak iyi bir OSGB araştırması yapan ve verilen hizmetleri değerlendiren işyeri sahiplerinin araştırdıkları bir diğer konu ise OSGB firmalarının görevlendirmelerde ne kadar ücretler talep ettikleridir. Bu anlamda yine OSGB’ler ile görüşmeler yapılmadan kesin bir ücret öğrenmenin mümkün olmayacağının altını çizmekte fayda bulunuyor.

OSGB ile hem verilen hizmetler hem de istenilen ücretler ile alakalı olarak görüşmeler sağlamak isteyen insanlar internet üzerinden web sitelerini ziyaret edebiliyorlar. OSGB alanında doğru bilgilere ulaşabilmek ve diğer detayları öğrenmek isteyenlerin internet sitesini ziyaret etmeleri fayda sağlayabilir.