2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para piyasası ve piyasanın yönü hakkında bir yazı kaleme aldı.

Kripto para piyasası geçtiğimiz yılın Ağustos ayında en yüksek seviyeleri gördükten sonra lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler trend’i tersine çevirdi ve düşüşe geçti.

Piyasada başlayan düşüşle birlikte Bitcoin 33.000 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bununla birlikte altcoin’lerde de büyük değer kayıpları kaydedildi.

Son zamanlarda piyasada yaşanan artışlar ise bazı yatırımcılarda piyasanın yönünün yukarıya döndüğüne dair hisler uyandırmaya başlarken bazılarında ise bu belirsizlik sürüyor.

Peki kripto para piyasası 2022’nin geri kalanında bu belirsizlikten kurtulabilecek mi? Nasıl bir performans sergileyecek? Uzmanlar ne diyor? Gelin hep birlikte bakalım.

Kripto Para Piyasası Belirsizliğini Koruyor

Yaklaşık 5 aydır kripto para piyasasında yaşanan düşüşler piyasanın daha da düşüş yaşayacağına dair söylentileri ortaya çıkarırken, son günlerde yaşanan artışlar bu söylentileri gölgede bıraktı.

Öyle ki lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,045 dolara yükseldikten sonra düşüşe geçti ve 33.000 dolar seviyelerine kadar düştü.

Bitcoin bu seviyelerde uzun süre işlem gördükten sonra geçtiğimiz günlerde hızlı bir artış başlatarak 48.000 dolara yükseldi. Bitcoin’de yaşanan artış tüm kripto para piyasasında yukarı yönlü hareketi tetikledi ve pek çok altcoin’de büyük değer kazançları kaydedildi.

Ancak BTC, birkaç gün önce yeniden düşüş başlattı ve bugün itibarıyla 45.000 doların altına geriledi.

Dolayısıyla yatırımcılar kripto para birimlerindeki bu fiyat hareketlerinden dolayı piyasanın yönünü tam olarak anlayabilmiş değil.

Peki uzmanlar bu konuda ne söylüyor?

Mike Novogratz, Büyük Artışı İşaret Etti

CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, 2022’nin ilk çeyreğinde yaptığı tahmini tutturduktan sonra kripto para birimlerinin 2022’nin geri kalanında büyük ölçüde artış yaşamasının kendisini şaşırtmayacağını dile getirdi.

Novogratz ayrıca yaptığı açıklamaların devamında, piyasanın 2022’nin başlarında olduğundan daha yapıcı göründüğünün de altını çizdi.

Ünlü CEO, ayrıca kripto para piyasasında beklediği bir sonraki ralli’nin arkasındaki katalizörün ise kripto paraların daha fazla benimsenmesi olacağını belirtti.