Dünyaca ünlü oyun konsolu Playstation'ın en gelişmiş modeli olan Pro versiyonu, 10 Kasım 2016'da satışa çıkmıştı. Tarihin en kısa sürede en çok satılan Playstation'ı olma özelliği satışan ürün, ilk çıktığında oyunseverlere bin 699 TL'den sunulmuştu. Yaklaşık 3 yılda döviz fiyatlarının yükselmesi ve enflasyon ile PS4 Pro, bugün 3 bin 500 TL civarında satılıyor. Ürünün satış rakamları Sony'yi memnun ederken Japon şirket, Playstation 5'in çalışmalarını da sürdürüyor. Bir süredir satışa çıkacağı tarihle ilgili dedikodular bulunan PS5 ile ilgili yurt dışı kaynaklı çıkan haberler, tarihin beklenen de az olduğunu belirtiyor. 

ŞUBAT AYINI İŞARET ETTİLER

İddiaya göre Sony'nin şirket içinde görüşmelerinin yer aldığı bir e-mail ortaya çıkarken mail'deki verilere göre 2020 yılının başında toplantı düzenlenecek. Bu toplantıda Playstation 5'in tanıtımı yapılacak. Toplantıya yüzlerce Playstation kullanıcısının yanı sıra dünyaca ünlü oyun şirketleri de katılacak.

PLAYSTATION 5 FİYATI

Yine yurt dışında yer alan haberlere göre; Sony'nin yeni oyun konsolunun 499 dolara satışa çıkacağı ifade ediliyor. Bu, güncel kur ile yaklaşık 2 bin 800 TL'ye denk geliyor. Satış rakamına vergi ve satış marketinin payının da eklenmesiyle Playstation 5'in fiyatının 3 bin 500 - 4 bin TL arasında olması bekleniyor. Ürünün tarihin en gelişmiş Playstation'ı unvanını PS4 Pro'dan alması ve PS4 Pro'nun 100 milyonluk satış rakamını geride bırakması öngörülüyor.