2020 yılı içinde yapılacak polislik sınavı son günlerin en merak edilen başlıkları arasında yer alıyor. On binlerce genç polis olabilmek için polislik sınavı ile ilgili detayları araştırıyor. 2020 polislik sınavı ne zaman olacak? 27. Dönem POMEM ve PMYO başvuruları nereden yapılacak? POMEM ve PMYO başvuru şartları nelerdir? Soruları cevap arıyor. 26. Dönem polis alımı için 100 binin üzerinde başvuru yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu dönemde 7 bin polis alınacağını duyurmuştu. 2020 yılında yapılan 27. Dönem polis alımında da 7 bin polisin alınması bekleniyor. 27. Dönem polis alımları hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.

2020 POLİSLİK SINAVI NE ZAMAN OLACAK (27. DÖNEM)?

27. Dönem 2020 polislik sınavının açıklama tarihi Mart ya da Nisan ayında olacak. Önümüzdeki aylarda yapılacak açıklamanın ardından sınavların 2-3 ay sonrasında yapılacağı düşünülüyor. 27. Dönem polis alımları sürecinin Şubat ya da Mart ayında başlaması bekleniyor.

POLİSLİK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI (POMEM VE PMYO)

Polislik sınavı için başvuru şartlarının ilki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Polislik sınavına başvuracakların ayrıca lise, önlisans ve lisans mezunu olması şartı koşuluyor. Yurtdışındaki okullardan mezun olanların ise denklik belgesine sahip olması isteniyor. KPSS’den 2018 – 2019 yıllarında yapılan sınavlardan P3 için en az 60, P93 için en az 65 puan alınması şartı belirtiliyor. Adayların 18 yaşını tamamlamış olması ve 30 yaşından gün almamış olması da başvuru şartları arasında yer alıyor.